تهران - ایرنا - معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گفت: سال گذشته در زمینه اقدامات عمرانی و خدماتی مدیریت روستایی، ۱۰ هزار و ۴۵۵ پروژه عمرانی و خدماتی در سطح روستاهای کشور اجرا شد.

سعیدرضا جندقیان بیدگی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از ۱۰ هزار و ۴۵۵ پروژه عمرانی و خدماتی در سطح روستاها در سال گذشته ۳۶۵۴ پروژه مربوط به بهسازی معابر، ۱۸۳ پروژه مربوط به احداث ساختمان دهیاری، ۵۱۷ پروژه در زمینه بوستان و فضای سبز روستایی، ۷۸۵ پروژه در حوزه خدمات ایمنی و آتش نشانی، ۳۱۷ پروژه اماکن ورزشی و فرهنگی، بهداشت محیط و پسماند ۳۹۰۱، ساماندهی آرامستان ها ۷۲، گردشگری ۱۳۲، گلزار شهدا ۳۰۵، طرح های درآمد زا ۴۳ و سایر پروژه ها ۵۴۶ پروژه اجرا شد.

وی خاطر نشان کرد: در راستای وظایف قانونی محوله به دهیاری‌ها مبنی بر انجام پروژه‌های عمرانی و خدماتی در روستاها، دهیاری ‌ها از طریق اعتبارات دریافتی موظف به اجرای پروژه‌های عمرانی در روستاها هستند.
جندقیان بیدگلی ادامه داد: اجرای این پروژه‌ها در روستاها باعث ارتقای شاخص‌های کالبدی و زیست محیطی بوده که بهبود کیفیت زندگی در روستاها را سبب می‌شود و در همین راستا طی چهار سال گذشته و با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و راهبردهای دولت برای توجه به توسعه مناطق روستایی به عنوان اساس توسعه کشور، اقدامات موثری برای افزایش اعتبارات تخصیصی به دهیاری‌ها صورت پذیرفته است.

معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها تاکید کرد: سال گذشته بیش از ۵۱۷ بوستان روستایی ساماندهی و تجهیز شد و با این حساب شمار بوستان های ساماندهی و تجهیز شده روستایی به ۷ هزارو ۵۰۰ روستا رسید.

 وی افزود: وجود بوستان و فضای سبز در روستاها باعث ایجاد روحیه، طراوت، نشاط و افزایش جذابیت‌های بصری در محیط‌ های روستایی می‌شود و همچنین ایجاد مکانی برای گذراندن اوقات فراغت ساکنان و مسافران و بازی کودکان از کارکردهای دیگر این فضاها است.
جندقیان بیدگلی ادامه داد: براساس بندهای یک و ۲۳ ماده ۱۰ اساسنامه، تشکیلات این سازمان، دهیاری‌ها و دهیاران را موظف کرده است که زمینه های لازم برای بهبود وضعیت زیست محیطی روستا و پارک‌ها و فضاهای سبز را مهیا کند.

معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها افزود: همچنین در سال گذشته  ۱۳۲ پروژه در روستاهای دارای ظرفیت گردشگری در زمینة توسعه و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری روستایی و توسعه بوم‌گردی به اجرا در آمد.

وی گفت: ایجاد درآمد پایدار برای دهیاری‌ها و اشتغال‌زایی در روستا از سیاست ها و اولویت های دولت است و در تقویت اقتصاد روستایی، توجه به ایجاد درآمد پایدار برای دهیاری‌ها و اشتغال‌زایی در روستا، کمک به اجرای طرح‌های توسعه گردشگری و ایجاد زیرساخت‌های مربوطه در دستور کار قرار گرفت و به اجرا درآمد.

معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها با تاکید بر اینکه نهاد دهیاری به عنوان مدیر ارشد روستا و نماینده جامعه محلی است، خاطر نشان کرد: دهیاری می‌تواند به واسطه وظایف و اختیاراتی که در زمینه عمران و نواحی روستایی دارد، با توزیع متعادل امکانات و خدمات، ضمن محرومیت‌زدایی، از مهاجرت‌های بی‌رویه روستاییان به سکونتگاه‌های شهری کاسته و بستر لازم برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار روستایی را ایجاد کند.
جندقیان بیدگلی گفت: سال گذشته ۲۷۱ دستگاه انواع ماشین‌آلات عمرانی و خدماتی به دهیاری ها واگذارو تجهیز شد و به ترتیب شمار ماشین‌آلات واگذار شده به دهیاری‌ها به ۱۶ هزارو ۹۲۷ دستگاه رسید.

وی در مورد ماشین‌آلات عمرانی گفت: ماشین‌آلات عمرانی برای اجرای پروژهای عمرانی در روستاها مورد استفاده قرار می‌گیرد که سهم قابل توجهی از فعالیت‌های این ماشین‌آلات در انجام پروژه‌های بهسازی معابر است و ماشین‌آلات خدماتی که شامل خودروی حمل زباله و آتش‌نشانی است برای خدمات‌رسانی به روستاییان در زمینه مدیریت پسماند و ایمنی و آتش‌نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.