بیرجند - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هفت هزار و ۷۰۰ مورد شکایت مردمی به سامانه ۱۲۴ اعلام شده که نشان از جلب اعتماد عمومی به این سامانه و پاسخگویی به شکایت‌ها است.

داود شهرکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت ۱۲ هزار و ۳۰۰ مورد بازدید و نظارت بر واحدهای صنفی استان انجام شده است.

وی گفت: بخش زیادی از این بازرسی‌ها در قالب گشت‌های مشترک با پلیس اماکن، اصناف، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان صمت بود که منجر به تشکیل بیش از یک میلیارد تومان پرونده تخلف یا مبالغ برگشتی به شاکیان شد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۳۲ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در سه هزار و ۳۹۱ رسته صنفی در استان خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۰۴ پروانه کسب صنفی با اشتغال بیشتر از یک هزار و ۵۰۰ نفر در استان صادر شده است.

او گفت: از این تعداد پروانه کسب صادره، ۲۸۴ فقره در رسته توزیعی، ۱۳۶ فقره تولیدی، ۹۲ فقره خدمات فنی و ۹۲ فقره خدماتی بوده است.

شهرکی با بیان اینکه نیاز استان درخصوص تامین کالاهای اساسی به خوبی تامین و توزیع شده است افزود: از مردم درخواست داریم اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنند و از خرید مازاد بپرهیزند.

وی با تاکید بر اینکه تقاضای ناگهانی بدون شک بر بازار تاثیرگذار خواهد بود اظهار داشت: مردم نگران تامین کالاهای اساسی نباشند و به اندازه نیاز خرید کنند.

وی ادامه داد: تجهیز واحدهای صنفی به صندوق مکانیزه فروش، امسال در اولویت این سازمان قرار دارد چون با اجرایی شدن این طرح، بازرسی‌های صنوف مکانیزه و بخش قابل توجهی از هزینه‌های سخت‌افزاری و بازرسی اصناف نیز کاهش می‌یابد. 

شهرکی گفت: این برنامه از سال قبل آغاز شد و امسال نیز ادامه دارد لذا توزیع اقلام اساسی به واحدهایی که دارای این صندوق مکانیزه باشند، سپرده می‌شود چراکه در نظارت بر بازار عرضه و توزیع نیز بسیار موثر است.

وی بیان کرد: واحدهای صنفی که فروش سنتی دارند، نمی‌توانند در توزیع کالای اساسی به ما کمک کنند چون نظارت سخت می‌شود و نحوه توزیع مشخص نیست ولی در صندوق مکانیزه کنترل و نظارت به راحتی انجام می‌شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از توانمندسازی اتحادیه‌های صنفی از طریق ادغام اتحادیه‌ها در استان خبر داد و گفت: با تجمیع واحدهای صنفی شاهد توانمندسازی اتحادیه‌ها و از طرفی نظارت و پشتیبانی قوی‌تر از واحدها خواهیم بود.

وی ساماندهی پروانه‌های کسب‌ منقضی در سامانه اصناف را از دیگر برنامه‌های امسال ذکر کرد و گفت: در کنار سیاست‌های نظارتی، تجهیز و ساماندهی اصناف، سامانه ۱۲۴ هوشمند نیز در دستور کار است تا همشهریان از طریق گوشی تلفن همراه بتوانند شکایت‌های خود را آنلاین ارسال و موضوع را رصد کنند.

شهرکی از پیگیری نصب برچسب قیمت یک شکل در تمامی واحدهای صنفی خبر داد و گفت: با انجام این مهم شهروندان بر قیمت‌ها نظارت داشته و بازار نیز کنترل خواهد شد.

وی اضافه کرد: ۹ اتاق اصناف و ۱۳۶ اتحادیه صنفی در استان وجود دارد و پیگیری پرداخت تسهیلات ویژه اصناف تولیدی و ویرایش و اصلاح آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها از دیگر برنامه‌هایی است که امسال در حوزه اصناف دنبال خواهیم کرد.