کمال حیدری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کاهش شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ و مرگ و میری که همه روزه اخبار آن را میبینیم و میشنویم فقط با همکاری همگانی مردم میسر است در غیر اینصورت شاهد افزایش شیوع خواهیم بود و این خطری است که تمام استانها و بویژه اصفهان را تهدید میکند.
وی با تاکید بر اینکه نباید از سلامت خود و اطرافیان غافل شویم ادامه داد: رعایت فراگیر پروتکلهای بهداشتی و موازین پیشگیرانه از کرونا بویژه فاصله اجتماعی ، استفاده از ماسک و شستشوی مداوم دستها تنها راهکار توقف همه گیری این بیماری خطرناک به شمار میرود که البته عده ای با بی تفاوتی از کنار آن میگذرند.
رییس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: این ملاحظات از سوی تمامی نهادها و دستگاهها و مسئولان امر هم باید بطور کامل رعایت شود تا مردمی که آنان را در رسانهها میبینند بی تفاوت از آن عبور نکنند و خطر در کمین را جدی بگیرند.
وی تاکید کرد: بی تفاوتی به سلامت دیگران و کرونا را شوخی و طنز فرض کردن از صداقت و انصاف به دور است و مردم باید اهمیت دادن به حفظ جان خود و دیگران را در اولویت قرار دهند، بنابراین بی خیالی که برخی همواره آن را توصیه میکنند راهکاری غلط و مشکل ساز به شمار میرود.
حیدری با اشاره به اهمیت استفاده از ماسک که کار سختی هم نیست، اظهارداشت: بر پایه پژوهشهای متخصصان و محققان بهداشتی و پزشکی استفاده از ماسک در پیشگیری از شیوع و ابتلا به ویروس کرونا بسیار موثر است و نهادینه سازی این فرهنگ برای جامعه ضرورت دارد.
به گفته رییس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در صورتی که بیمار کرونایی و فرد سالم هر ۲ از ماسک استفاده کنند، احتمال انتقال ویروس کمتر از ۱.۵ درصد است.
روزانه ۱۶۰ هزار نفر در دنیا به بیماری کووید ۱۹ مبتلا میشوند، ابتلا به این بیماری روند افزایشی در جهان از جمله ایران دارد و نقش مردم در محدود کردن این ارقام و مهار بیماری در رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، شست و شوی مُداوم دستها با آب و صابون و بخصوص استفاده از ماسک است.
تاکنون ۲۳۷ هزار و ۸۷۸ نفر در کشورمان بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان به ۱۱ هزار و ۴۰۸ نفر رسیده است.
در آخرین اعلام وزارت بهداشت و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۴۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده که یک هزار و ۱۴۸ نفر از آنها بستری شدهاند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۳۷ هزار و ۸۷۸ نفر افزایش یافته است.
در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۸ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان به ۱۱ هزار و ۴۰۸ نفر رسیده، ضمن اینکه تاکنون ۱۹۸ هزار و ۹۴۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها مرخص شدهاند، همچنین سه هزار و ۱۳۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون یک میلیون و ۷۶۹ هزار و ۵۲۰ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده و استانهای خوزستان، آذربایجانهای غربی و شرقی، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و ایلام در وضعیت قرمز و استانهای تهران، فارس، اصفهان، مازندران، همدان، زنجان، سیستان و بلوچستان، البرز و لرستان در وضعیت هشدار قرار دارند.