بجنورد- ایرنا- مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از صدور ۱۱ فقره موافقت اصولی برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان در بهار امسال خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی این سازمان، سیدعباس آقامیری چهارشنبه اظهار داشت: این طرح‌ها در زمینه بسته بندی حبوبات و غلات و خشکبار، فرآورده های لبنی، کنسانتره خوراک دام، کشمش، خوراک آماده آبزیان، شوری و ترشی و خیارشور، بسته بندی انواع سبزی و صیفی و حبوبات، سردخانه، پنبه پاک کنی و بسته بندی دمنوش گیاهی است.

وی ظرفیت این واحدها را ۵۲ هزار و ۷۷۰ تن و جذب مواد ۵۷ هزار و ۵۶۰ تن با سرمایه گذاری ۶۴۴ میلیارد و ۲۲۵ میلیون ریال و اشتغال ۱۳۰ نفر در شهرستان های بجنورد، اسفراین، جاجرم، فاروج، مانه و سملقان و شیروان عنوان کرد.

آقامیری افزود: در طول این مدت یک فقره پروانه بهره برداری نیز صادر شده که طرح بستنی سنتی ایرانی با ظرفیت ۴۹۰ تن و جذب مواد ۳۵۰ تن، سرمایه گذاری سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و اشتغال ۱۲ نفر در شهرستان مانه و سملقان است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سه ماهه امسال همچنین ۲ فقره جواز تاسیس شامل طرح فراورده های لبنی با ظرفیت هزار و ۷۲۰ تن و جذب هزار و ۸۰۵ تن مواد با سرمایه گذاری سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و اشتغال ۱۰ نفر در شهرستان شیروان و طرح بسته بندی انواع سبزی،  صیفی و خشکبار، حبوبات و ادویه با ظرفیت ۲۱۰ تن و جذب مواد ۳۸۰ تن  با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و اشتغال ۱۰ نفر در شهرستان شیروان صادر شد.

آقامیری، معرفی شرکت فرآورده های لبنی سپاس شهرستان فاروج به بانک صادرات برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش به مبلغ ۵۰ میلیارد ریال و معرفی شرکت مزرعه سبز خرم رب گوجه فرنگی شهرستان فاروج به بانک صادرات برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش به مبلغ ۵۰ میلیارد ریال را از دیگر اقدامات انجام شده مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی استان عنوان کرد.

از ۹۳ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در بخش کشاورزی خراسان شمالی حدود ۵۰ درصد آن فعال، ۲۵ درصد نیمه‌فعال و ۲۵ درصد راکد هستند.

از مجموع واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی استان، ۱۲ واحد مربوط به فراورده های لبنی، ۹ واحد خوراک دام و طیور، چهار کشتارگاه صنعتی دام و طیور، ۱۱ مورد صنایع رب و عصاره محصولات کشاورزی، ۳۴ واحد بسته بندی محصولات کشاورزی، یک واحد جایگزین فراورده های گوشتی بر پایه سویا، هفت سردخانه، چهار برنجکوبی، یک واحد قند و ۱۰ واحد نیز مربوط به سایر بخش ها است.

۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فراوری است.

سهم خراسان شمالی ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.  بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.