تهران - ایرنا - پس از دهها روز توقیف ۲۲ نفتکش حامل فرآورده‌های نفتی برای یمن، دیروز (شنبه) با فشار مجامع بین‌المللی سه کشتی اجازه یافتند تا با گذر از محاصره ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی سعودی محموله نفتی خود را به بندر «الحدیده» در غرب یمن برسانند.

این محموله‌های هر چند اندک، زمانی وارد بندر الحدیده شد که بسیاری از بیمارستان‌های یمن به دلیل نبود سوخت، از فعالیت بازمانده بودند و آمار تلفات انسانی در این کشور به دلیل تعطیلی مراکز درمانی افزایش یافته بود.

یکی از مشکلات اساسی یمن کمبود نیروگاه‌های تولید برق دولتی در این کشور می‌باشد به حدی که برق تولیدی در این کشور قبل از آغاز تجاوز ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی سعودی کمتر از یک هزار مگاوات بود که اگر بخواهیم در مقایسه‌ای این موضوع را بررسی کنیم، باید بگوییم که تولید و مصرف شهر «مدینه نبی» در عربستان چند برابر کل یمن است.

"یحیی عباس شرف‌الدین" معاون رئیس بنادر دریای سرخ در الحدیده در ارتباط با پهلو گرفتن سه کشتی یاد شده، اعلام کرد که نفتکش "سیوزیت" حامل ۲۹ هزار و ۱۳۴ تن بنزین، نفتکش "سی هات" حامل ۲۷ هزار تن گازوئیل و نفتکش "حافظ" حامل ۲۶ هزار و ۹۵۳ تن گاز مایع است که وارد بندر الحدیده شد.  

مقامات صنعا پیش از این اعلام کرده بودند که ائتلاف متجاوز بیش از یک ماه است که ۱۰ نفتکش یمنی را به رغم دریافت مجوزهای بین‌المللی برای سوخت‌رسانی به بخش‌های حیاتی این کشور به ویژه بیمارستان‌ها در بندر «جیزان» عربستان توقیف کرده‌ و اجازه ورود آنها به بنادر یمن را که با یک فاجعه انسانی روبرو است، نمی‌دهند.  

«جنبش انصارالله» یمن نیز هشتم تیر ماه اعلام کرده بود که ائتلاف عربی - آمریکایی ۲۲ نفتکش حامل ۵۳۶ هزار تن سوخت یمنی‌ها را توقیف کرده‌اند.

بر اساس اعلام وزارت نفت یمن، نفتکش‌های توقیف شده از سوی نیروهای ائتلاف سعودی حامل بیش از ۱۴۴ هزار تن گازوییل، بیش از ۲۶۳ هزار تن بنزین، ۲۹ هزار تن گاز مایع و ۱۰۰ هزار تن مازوت هستند.

مدت زمان توقیف این نفتکش‌ها بین ۵۰ تا ۹۹ روز است و طولانی‌ترین مدت توقیف مربوط به نفتکش "دیناستی" حامل ۲۹ هزار و ۲۶۲ تن گاز مایع است.

شرکت نفت یمن اعلام کرده که دزدی دریایی از نفتکش‌های این کشور در حالی از سوی نیروهای ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان انجام می‌شود که این نفتکش‌های حامل مشتقات نفتی از مجوزهای بین‌المللی برخوردار است و توقیف آن‌ها نقض مفاد کنوانسیون بین‌المللی حقوق بشر و مقررات بین‌المللی بشر دوستانه و تمامی قوانین و عرف معمول و بی‌توجهی دائمی به مفاد اساسی و اهداف توافق سوئد است که بر ورود مواد اولیه و کمک‌های بشردوستانه به منظور تامین نیازهای مردم یمن از طریق بندر الحدیده تاکید دارد.

مردم یمن هم اکنون شرایط ویژه‌ای را می‌گذرانند؛ یمنی‌ها از طرفی با شیوع «ویروس کرونا» درگیر هستند و از طرف دیگر محاصره همه جانبه، بمباران‌های بی‌وقفه و ادامه جنگ ائتلاف عربی – آمریکایی که وارد ششمین سال متوالی خود شده، آمار تلفات غیرنظامیان به ویژه کودکان و زنان بی‌دفاع یمنی را بالا برده است.

پیش از این وزارت بهداشت یمن هشدار داده بود، در صورتی که نیروهای ائتلاف و متجاوز سعودی - آمریکایی - اماراتی همچنان به توقیف نفتکش‌های حامل مشتقات نفتی ادامه دهد، این کشور با فاجعه انسانی قریب‌الوقوعی مواجه است، زیرا تاکنون سه کارخانه تولید اکسیژن در صنعا به دلیل نبود سوخت، تعطیل شده‌اند.  

بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیده‌اند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده‌ است.  

محاصره همه جانبه یمن از سوی ائتلاف متجاوز، جمعیت حدود ۳۰ میلیونی این کشور به ویژه کودکان و زنان را با مشکلات بی‌شماری مواجه کرده، تا جایی که حتی صدای برخی مجامع بین‌المللی و حقوق بشری را که همواره با دریافت دلارهای سعودی سکوت اختیار می‌کنند نیز درآورده است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز جمعه گذشته با انتشار گزارشی، هشدار داد که کمبود شدید کمک‌های بشردوستانه به یمن در نتیجه شیوع ویروس کرونا و محاصره همه جانبه این کشور، یک فاجعه انسانی را رقم خواهد زد. در این گزارش تصریح شده که میلیون‌ها کودک در یمن به دلیل کاهش شدید کمک‌های بشردوستانه (و محاصره همه جانبه) در سایه همه‌گیری ویروس کرونا ممکن است در آستانه گرسنگی و سوء تغذیه قرار گیرند.

«یونیسف» خاطرنشان کرده که بخش بهداشت و تاسیسات زیربنایی یمن که در اثر جنگ از بین رفته‌اند، در حال مبارزه جهت فائق آمدن بر ویروس کرونا هستند و ممکن است وضعیت بد کودکان یمنی به شدت رو به وخامت بگذارد.

در طول تجاوز ائتلاف عربی _ آمریکایی به سرکردگی آل سعود به یمن که از ششم فروردین سال ۱۳۹۴ آغاز شده، بخش بهداشت و درمان این کشور که از کمبود شدید دارو رنج می‌برد، متلاشی شده و در اثر گسترش بیماری‌های واگیردار نیز هزاران شهروند یمنی جان خود را از دست داده‌اند و این در حالی است که میلیون‌ها  یمنی در این کشور قحطی زده با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند و از کمبود لوازم پزشکی و بهداشتی در رنج شدید به سر می‌برند.

وزارت بهداشت یمن سال پیش اعلام کرده بود که بیش از ۱۰۰ هزار نفر بر اثر تجاوز سعودی - آمریکایی به یمن معلول و دچار نقص عضو شده‌اند و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یمنی نیز به دلیل مشکلات بهداشتی در طول سال‌های جنگ به وبا مبتلا شده‌اند که تاکنون ۳ هزارو۷۰۰ نفر آنها بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند که ۴۰ درصد آنها کودک بوده‌اند.

وزارت بهداشت «دولت نجات ملی یمن» نیز هفته گذشته اعلام کرده بود که با ادامه لجبازی ائتلاف سعودی - اماراتی و پشتیبانی آمریکا مبنی بر توقیف کشتی‌های حامل سوخت در نزدیکی بنادر «جیزان» عربستان و جلوگیری از ورود فرآورده‌های نفتی به یمن که بیش از یک ماه ادامه دارد، شاهد بحران بسیار بزرگی در تمام زمینه‌ها بویژه در بخش بهداشت هستیم.

نبود سوخت در یمن هم ژنراتورهای تولید برق بیمارستان‌های این کشور را از کار انداخته و هم آمبولانس‌ها نمی‌توانند بیماران را جابجا کنند و در عین حال نقل و انتقال لوازم و تجهیزات پزشکی به نقاط مختلف این کشور مختل کرده است.

وزارت بهداشت یمن در این باره اعلام کرد که مشکل کمبود سوخت تنها به دایر بودن بیمارستان‌ها منحصر نمی‌شود، بلکه با نبود بنزین، امکان انتقال بیمار به بیمارستان‌ها وجود نخواهد داشت و همین امر سبب خواهد شد، بسیاری از بیماران در منازل بمانند و به خاطر عدم دسترسی به مراکز بهداشتی، در سکوت کامل جان خود را از دست بدهند.

این وزارتخانه، سازمان ملل متحد و دبیر کل آن و نماینده ویژه این سازمان در یمن را در کنار ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان مسئول پیامدهای فاجعه‌آمیز ناشی از محاصره یمن معرفی کرده است.

هرچند روز گذشته سه فروند کشتی حامل سوخت در بندر الحدیده یمن پهلو گرفت و تخلیه محموله‌های آنها آغاز شده، اما این اقدام موقتی است و شاید این میزان سوخت حتی کفاف مصرف یک ماه یمنی‌ها را نیز ندهد و باید برای این موضوع چاره‌ای اساسی اندیشیده شود. در روزها و ماههای گذشته رزمندگان یمنی چندین بار با موشک‌های زمین به زمین و دوربود خود و همچنین پهپادهای تهاجمی چندین مواضع نظامی، امنیتی و پایگاه هوایی «خمیس مشیط» در نزدیکی ریاض را به دلیل ادامه جنایت‌های ائتلاف عربی – آمریکایی در حق مردم یمن هدف قرار داده‌اند و اعلام کرده‌اند که در صورت ادامه بمباران مناطق مسکونی و محاصره یمن، به حملات خود ادامه خواهند داد و دیگر مناطق عربستان و امارات هدف قرار خواهد گرفت.

ادامه جنگ یمن فقط به نفع غربی‌ها به ویژه آمریکا و انگلیس و همچنین رژیم صهیونیستی خواهد بود و نه تنها هیچ نفعی برای منطقه نخواهد داشت، بلکه فقط منابع انسانی و مادی مسلمانان را از بین خواهد برد، از این رو کشورهای اسلامی باید برای توقف سریع آن چاره‌ای بیندیشند و سران سعودی و امارات را برای برقراری آتش‌بس در یمن تحت فشار قرار دهند.