تهران-ایرنا-رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه با بیش از ۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۱۳۰ دانشکده کشاورزی در کشور می‌تواند شبکه گسترده آموزشی و تحقیقاتی ایجاد کند تا در هر نقطه از کشور یک ایستگاه تحقیقاتی فعال داشته باشد.

به گزارش عصر یکشنبه دانشگاه آزاد اسلامی، محمد مهدی طهرانچی در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که دانشگاه آزاد دارای ۴ هزار آزمایشگاه مجهز بوده که به طور مستقیم با بخش کشاورزی در ارتباط است، افزد: یکی از برنامه‌های ما در زمینه توجه به حوزه کشاورزی و توسعه خدمات آموزش و تحقیقاتی در این بخش، ایجاد مزارع آموزشی تولیدی است.

وی یادآور شد: با توجه به این که دانشگاه آزاد اسلامی بیش از پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۱۳۰ دانشکده کشاورزی در مناطق مختلف کشور دارد، می‌توانیم شبکه گسترده آموزشی و تحقیقاتی ایجاد کنیم تا در هر نقطه از کشور یک ایستگاه تحقیقاتی فعال داشته باشیم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی به وضعیت نامساعد آموزش علوم کشاورزی و منابع طبیعی در کشور اشاره و تصریح کرد: این دانشگاه  به تنهایی بیش از هزار و7۰۰ عضو هیأت علمی تمام وقت گروه کشاورزی دارد، این در حالی است که تعداد دانشجویان این گروه کمتر از ۷ هزار نفر است که این موضوع به شدت نگران کننده و بیانگر این است که آموزش ضعیف کشاورزی، برای امنیت غذایی تهدید محسوب می‌شود، چرا که متاسفانه در طول این سال‌ها کمتر به اهمیت آموزش کشاورزی توجه شده و به نوعی سیستم آموزشی ما تربیت نیرو را برای بخش‌های دولتی انجام میداد، نه آموزش برای افزایش تولید و بخش خصوصی.

طهرانچی از پیشنهاد دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد مقطع دکتری حرفه‌ای کشاورزی خبر داد و افزود:این دانشگاه در حوزه تولید بذر به سمتی حرکت کرده که در حوزه سبزی و صیفی‌جات بتواند از ظرفیت علمی و تحقیقاتی اساتید و دانشجویان خود در گلخانه و مزارع کشاورزی این دانشگاه که به صورت آموزشی و تولیدی فعالیت خواهند کرد، استفاده کند.

عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه توضیحاتی درباره فعالیت این دانشگاه در زمینه تولید بذر هیبرید خیار، گوجه فرنگی و فلفل، کنترل بیولوژیک و تولید عوامل بیولوژیکی برای گلخانه‌ها و همچنین تولید مارچ رسی برای جلوگیری از فرسایش خاک ارائه کرد و از آمادگی این دانشگاه برای تولید انبوه این محصولات و ارائه آنها به بازار خبر داد.