علی اصغر هدایتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر این اساس منابع بانکهای استان از ۷۰ هزار و ۴۲۱ میلیارد ریال در پایان سال گذشته به ۷۹ هزار و ۸۶۵ میلیارد ریال در پایان سه ماهه نخست امسال افزایش یافته است.
وی دلیل اصلی افزایش منابع بانک های استان در این مدت را ادغام بانک حکمت ایرانیان و مهر اقتصاد به بانک سپه اعلام کرد.
هدایتی یادآور شد: بیشترین منابع بانکهای استان مربوط به بانک ملی با ۱۲ هزار و ۵۲۶ میلیارد ریال، صادرات ۱۲ هزار و ۴۶۵ میلیارد ریال و سپه با ۱۱ هزار و ۷۷۱ میلیارد ریال است.
وی افزایش حقوق کارکنان دولت را مهمترین دلیل افزایش منابع در این مدت اعلام کرد و گفت: منابع جدید و یا سرمایه گذار که تاثیرگذار در افزایش منابع باشد در این مدت جذب نشده است.
رییس کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این در حالی است که میزان مصارف استان با توجه به پرداخت تسهیلات کسب و کارهای ناشی از شیوع کرونا رشد قابل توجهی داشته است.
وی افزود: بر اساس مصوبه دولت ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای این منظور در خراسان شمالی لحاظ شده که در ۲ هفته اخیر به بانکها ابلاغ و در حال پرداخت است.
هدایتی مصارف بانک های استان تا پایان سال گذشته را ۸۰ هزار و ۴۱۹ میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: این میزان در پایان سه ماهه نخست امسال به ۹۱ هزار و و ۹۹۶ میلیارد ریال رسیده که افزایش ۱۴.۴ درصدی نسبت به سال گذشته دارد.
وی پرداخت تسهیلات در بخش های مختلف و مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را از مهمترین دلایل افزایش مصارف دانست و گفت: همراهی با سیاستهای دولت در کمک به سرمایه در گردش و سرمایه ثابت، تبصره ۲۸ پرداخت نرخ ترجیهی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و نیز تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا مهمترین دلایل افزایش مصارف بوده است.
هدایتی نسبت مصارف به منابع استان در سال گذشته را ۱۱۴ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان در سه ماه نخست امسال به ۱۱۵ درصد رسیده که در نتیجه ادغام بانک مهر اقتصاد و حکمت ایرانیان بوده که نشان میدهد وضعیت استان در مصارف مطلوب نیست.
کمیسیون هماهنگی بانک های دولتی خراسان شمالی شامل ۱۳ بانک است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.