بیرجند - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: به منظور بهره‌وری از موقوفات و فضای بقاع متبرکه نصب ۲۲ نیروگاه خورشیدی در استان برنامه‌ریزی شده که از این تعداد تاکنون ۱۲ مورد به بهره‌برداری رسیده است.

حجت الاسلام پرویز بخشی‌پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۲ نیروگاه سهم بقاع متبرکه و ۱۰ نیروگاه در موقوفات است که تاکنون ۱۲ مورد به بهره برداری رسیده و مابقی در حال نصب تجهیزات یا عقد قرارداد است. 

وی با بیان اینکه فاصله هر نیروگاه تا خطوط انتقال برق کمتر از ۱۰۰ کیلومتر است گفت: ظرفیت هر نیروگاه بین پنج تا ۵۰ کیلووات ساعت متغیر بوده و مجموع ظرفیت تولید ۲۲ نیروگاه ۳۱۰ کیلووات ساعت است. 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی یادآور شد: این نیروگاه‌ها در ماه ۷۸ هزار کیلووات ساعت انرژی برق تولید می‌کنند.  

وی ادامه داد: هزینه احداث هر نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی ۶۰۰ میلیون ریال است که این هزینه در چهار سال بازگشت سرمایه دارد.

حجت الاسلام بخشی‌پور راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی را یکی از راه‌های درآمد پایدار برای بقاع متبرکه و موقوفات همچنین گسترش فعالیت‌های عمرانی عنوان کرد و گفت: ۹۶ بقعه متبرکه در استان خراسان جنوبی وجود دارد که بیشتر این بقعه‌ها نیازمند درآمد پایدار برای اداره و هزینه‌های جاری است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی پیش از این گفته بود برق مشترکان استان تا سقف ۱۰۰ کیلووات برای سرمایه‌گذاری در زمینه نیروگاه خورشیدی امسال خرید تضمینی می‌شود.

خراسان جنوبی سرزمین مستعد برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است و با توجه به شرایط آب و هوایی، ظرفیت مناسب را برای تولید برق از طریق پنل‌های خورشیدی و اشتغالزایی در این حوزه دارد.

قرارداد همکاری مشترک برای احداث هفت هزار و ۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی پنج کیلوواتی در مدت ۲ سال با هدف ایجاد اشتغال مستقیم برای هفت هزار و ۵۰۰ نفر بین سازمان برنامه و بودجه، استانداری خراسان جنوبی و صندوق کارآفرینی امید در سفر اخیر رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی امضا شد.