به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سارمان امور مالیاتی کشور، «امیدعلی پارسا» امروز با صدور پیامی به مناسبت فرارسیدن روز مالیات و هفته فرهنگ مالیاتی ضمن تاکید بر اهمیت نظام مالیاتی کشور، تاکید کرد: اصلاح نظام درآمدی دولت، به عنوان یکی از محورهای مهم و اساسی اقتصاد مقاومتی، کاهش حداکثری وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکای فزاینده بودجه کشور به درآمدهای پایدار و درونزای مالیاتی است.
پارسا در پیام خود خاطرنشان ساخت: نظام مالیاتی ایران، سال گذشته با وجود همه فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه، موفق شد رکوردی از خود بجای گذاشته و با تلاش همکاران سازمان و همچنین همراهی مودیان، حدود ۱۰۱ درصد درآمدهای مالیاتی پیشبینیشده را محقق کند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به رویکرد جدید این سازمان با عنوان «وصول با اصول»، خاطر نشان ساخت: در حقیقت، سیاست «وصول با اصول»، بر حرکت نظام مالیاتی در مسیر انصاف و عدالت و به عبارتی وصول مالیات بیشتر از دهکهای بالای جامعه و اخذ مالیات متناسب با درآمد، سود، ثروت و مصرف از افراد تاکید دارد. امسال سازمان امور مالیاتی کشور بیشترین تعامل را با مودیان در چارچوب تمدید مواعد مقرر قانونی ارایه اظهارنامه و پرداخت مالیات، بخشودگی جرایم مالیاتی، ارایه خدمات مالیاتی به صورت الکترونیکی و غیره داشته که نشان از عزم جزم نظام مالیاتی برای حمایت از اشتغال و تحرک تولید درکشور است.
وی در ادامه به توصیف نظام مالیاتی هوشمند پرداخته و افزود: در سال گذشته، بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی با بررسی ریزدادههای مهم اقتصادی موجود در سامانههای اطلاعاتی سازمان و ازمحل شناسایی فرارهای مالیاتی و همچنین شناسایی مودیان جدید محقق شد.
پارسا ادامه داد: نظام مالیات هوشمند، در حقیقت مقصد و پایان راه مدرنسازی نظام مالیاتی است. در نظام مالیاتی هوشمند، همه ریزدادههای اطلاعاتی افراد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد و سازمان امور مالیاتی کشور براساس این اطلاعات دقیق و شفاف، از افراد مالیات اخذ میکند.
او در این پیام اشارهای هم به توسعه زیرساختهای فناوری داشت و گفت: با اجرای نظام مالیات هوشمند که امید بسیار میرود تا سال ۱۴۰۰ نسخه اولیه آن به اجرا درآید، عملا فرار مالیاتی به حداقل میرسد؛ فساد اداری به شدت کاهش مییابد؛ تکریم مردم به حداکثر میرسد؛ عدالت مالیاتی گسترش مییابد؛ درآمدهای مالیاتی رشد پیدا میکند و در نهایت نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی کشور نیز از ۸ درصد فراتر میرود. از سال ۱۴۰۰، شاهد اجرای نسخه اولیه نظام مالیات هوشمند در کشور خواهیم بود.