به گزارش روز دوشنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «نعمت الله شهبازی» در نشست توسعه تامین مالی بخش تولید از طریق روشهای نوین ویژه صنعت نساجی، پوشاک و سلولزی، افزود: این وزارتخانه امسال چهار جهتگیری اصلی با عنوان جهش تولید، اتمام طرحهای نیمه تمام، توسعه صادرات و کنترل واردات و مدیریت و تنظیم بازار دارد.
وی با بیان اینکه در همین راستا هفت محور در قالب ۴۰ پروژه و برنامه تعریف شده است، ادامه داد: تأمین منابع مالی و توسعه سرمایهگذاری مشتمل بر چهار برنامه یکی از این هفت محور است.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و تامین مالی وزارت صنعت گفت: ۴۲۵ هزار میلیارد تومان نیاز بخش صنعت و معدن در سال ۹۸ بوده است که از این میزان ۳۲۰ هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات از طریق شبکه بانکی پرداخت شده و گویای آن است که این نیاز و پرداخت با هم تطابق ندارد.
نیاز ۵۷۵ هزار میلیارد تومانی بخش صنعت و معدن
وی در ادامه با بیان اینکه پیشبینی نیاز بخش صنعت و معدن برای امسال حدود ۵۷۵ هزار میلیارد تومان است، گفت: پیشبینی میشود حدود ۴۱۵ هزار میلیارد تومان از این رقم به صورت سرمایه ثابت و سرمایه در گردش به حوزه تولید پرداخت شود.
شهبازی تاکیدکرد: حتی در این صورت با کسری ۲۸ درصدی مواجه هستیم و ضرورت استفاده از روشهای نوین بانکی را برای جبران این کسری میطلبد.
وی با بیان اینکه سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی باید اضافه شود، افزود: البته روند نزولی این سهم سال گذشته متوقف شد و این سهم به ۳۲ درصد رسید.
عرضه ۶۰۰ بنگاه در بورس
وی اضافهکرد: عرضه در بورس یکی از روشهای خوب تامین مالی برای شرکتهاست که این روش علاوه بر تامین مالی سبب تقویت بنیه مالی شرکتها نیز خواهد شد.
مدیرکل سرمایه گذاری و تامین مالی وزارت صنعت با اشاره به وجود سه هزار و ۷۰۰ بنگاه دارای صد نفر اشتغال به بالا در کشور، گفت: از این تعداد ۶۰۰ بنگاه خود را در بورس عرضه کردند.
شهبازی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی پس از پذیرش یک شرکت در بورس متعرض به حسابهای سنوات آنها نخواهد شد، افزود: این موضوع یکی از چالشهای اصلی برای ورود بنگاهها به بورس است که با طرح موضوع در جلسه سران قوا و موافقت رهبر معظم انقلاب مصوب شد بنگاههایی که سال ۹۹ در بازار سرمایه پذیرش شوند، این مشکل مالیاتی آنها حل شود.
اعلام آمادگی بیش از ۳۷۰ بنگاه برای ورود به بازار سرمایه
وی با بیان اینکه امسال میخواهیم ۱۰۰بنگاه را وارد بورس کرده یا برای تامین مالی آنها اوراق مشارکت منتشر کنیم، اضافهکرد: بیش از ۳۷۰ بنگاه بالای ۱۰۰ نفر برای پذیرش در بورس یا استفاده از روشهای تامین مالی اعلام آمادگی کردند.
مدیرکل سرمایهگذاری و تامین مالی وزارت صنعت با بیان اینکه به دنبال ابداع روشهای جدید نیستیم، گفت: ابزارهای نوین قابل بهرهبرداری برای تامین مالی در صنعت نساجی پوشاک و سلولزی فرابورس، بورس کالا و تامین مالی زنجیره تامین (SCF) است.
شهبازی خاطرنشانکرد: در فرابورس امکان انتشار اوراق بدهی، عرضه سهام، ادغام و تملیک وجود دارد و در بورس کالا تامین مالی از طریق گواهی سپرده کالایی، صندوق سپرده کالایی و انتشار انواع اوراق انجام میشود، همچنین روش های صکوک و اوراق گام مختص تامین مالی زنجیره تامین (SCF) است.