پرهام رضایی روز دوشنبه در نشست مشترک با حسین فاضلی هریکندی رییسکل دادگستری استان البرز افزود: در این دیدار راهکارهای رفع موانع کسب و کار و حمایت از جهش تولید در استان مطرح و مورد بحث و بررسی همه جانبه قرار گرفت.
وی با مثبت ارزیابی کردن تحولات قضایی گفت: اتاق بازرگانی به عنوان مشاور قانونی قوای سه گانه به پشتیبانی دستگاه قضایی استان از کسب و کارهای قانونی بسیار امیدوار است و طرح مسایل کسب و کار در جلسات کارگروه اقتصاد مقاومتی، با حمایت مسوولان قضایی قطعا با نتایج خوبی همراه خواهد شد.
رضایی با اشاره به مشکلات متعددی که پیش روی بنگاه های اقتصادی قرار گرفته است، گفت: با توجه به مشکلات عمومی اقتصاد کشور بویژه کرونا، بهترین راه برای غلبه بر این مشکلات، توسعه صادرات محصولات تولیدی استان است. به همین منظور، اتاق البرز با همکاری اتاق های بازرگانی مشترک، به اعضای خود کمک می کند تا بازارهای جدید صادراتی و راهکارهای نفوذ به آن را بهتر بشناسند.
وی افزود: جهش قیمت ارز که یک تهدید است را می توان از طریق توسعه صادرات به یک فرصت طلایی تبدیل کرد؛ به شرط آن که بدانیم دسترسی به نهاده های تولید نیز با مشکلات متعدد از جمله جهش قیمت مواجه شده است.
رییس اتاق البرز افزود: رسیدگی به دعاوی قضایی در مرکز داوری شعبه البرز و هیات حل اختلاف اقتصادی مستقر در اتاق، بسیار راهگشا بوده است. البته انتظار می رود اختلاف های روابط کارفرمایی- کارگری در جای دیگری دنبال شود و نهاد شبه قضایی مستقر در اتاق، بر حل و فصل اختلاف بین فعالان اقتصادی و واحدهای صنعتی متمرکز شود.
رسیدگی به مسایل توسعه اقتصادی از اولویت ها دستگاه قضایی
حسین فاضلی هریکندی رییس کل دادگستری استان نیز در این نشست گفت: اولویت اول از هشت اولویت کاری شورای تحول قضایی استان، رسیدگی به مسایل مرتبط با توسعه اقتصادی البرز است. دستگاه قضایی باید با تمام توان از فعالان اقتصادی دفاع کند.
وی افزود: به قضات توصیه کرده ایم که در قرارها و احکام صادره، دقت کنند تا روند تولید واحدهای اقتصادی استان متوقف نشود.به طور مثال ابزار موثر در تولید را توقیف نکنند و در ممنوع الخروج کردن، برای یک فعال اقتصادی شناسنامه دار که دارایی کافی دارد، با احتیاط بیشتری عمل کنند.
رییس کل دادگستری استان البرز افزود: حمایت حقوقی و قضایی از فعالیت های اقتصادی، هم دستور سازمانی ریاست محترم قوه قضاییه است و هم توصیه های قانونی و عقلی زیادی بر آن تاکید دارد. اینجانب نیز شخصا دغدغه حمایت از کسب و کارها را دارم، چون معتقدم هر چقدر از تولید و اشتغال حمایت کنیم، منفعت بیشتری نصیب جامعه و استان می شود.
فاضلی افزود: هیچ کس از تعطیلی یک کارخانه یا ورشکسته شدن یک واحد اقتصادی سود نمی کند. وقتی می توانیم افتخار کنیم و سربلند باشیم که ظرفیت اشتغال استان افزایش یافته و چرخ های تولید با سرعت بیشتری بچرخد.
یدالله مالمیر نایب رییس اول اتاق البرز نیز در این دیدار گفت: کوچک شدن فضای کسب و کار، تبعات اجتماعی نامطلوبی برجای می گذارد و به همین دلیل، دادگستری و اتاق استان، در نگهداشت و توسعه فرصت های شغلی و رونق اقتصادی، هدف مشترکی را دنبال می کنند.
مصطفی هاشمی عضو هیات نمایندگان اتاق البرز نیز، از تمایل اتاق به برگزاری دوره های آشنایی قضات با علوم اقتصادی مقررات تجاری خبر داد.
وی با تشریح مدل مناسب برای رسیدگی به مسایل بین فعالان اقتصادی، خواهان بازنگری در شیوه فعالیت ها در این بخش شد.
در پایان این نشست مقرر شد اتاق البرز با ارایه گزارشی کارشناسی در خصوص عمکرد شورای حل اختاف، پیشنهادهای لازم برای افزایش کارامدی این شورا و دستیابی به اهداف را ارایه کند.
استان البرز سه هزارو۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی و ۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد.