شورای راهبردی روابط خارجه عصر روز دوشنبه با عنوان پیامدهای طرح الحاق کرانه باختری به سرزمینهای تحت اشغال رژیم صهیونیستی، نشست مجازی با حضور صاحب نظران این حوزه برگزار کرد.
حمیدرضا دهقانی پوده مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه در این نشست مجازی افزود: طبق قوانین بین المللی حقوق بشر، سلطه اشغالگر در هر منطقه اشغالی یا ساخت دیوار، گرفتن مزرعه، آب، زمین، خانه آنها و زندانی کردن مردم جرم بوده و جنایت جنگی محسوب میشود.
وی یادآورشد که اما رژیم صهیونیستی در همه زمانها بدون توجه به قوانین بین المللی این رویکرد را از خود نشان داده است.
مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه با بیان اینکه رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا و کشورهای غربی، قدس را پایتخت خود اعلام کرد، افزود: در این میان برخی از کشورهای عربی نیز فلسطینی ها مایل به سازش بودند که نشان دهنده دوستی بعضی از سران فلسطینی با رژیم صهیونیستی است.
دهقانی پور با تاکید بر اینکه هدف اسرائیل از بین بردن مردم فلسطین یا کوچ آنها از سرزمینهای اشغالی یا کوچک کردن سرزمینهای آنها است، افزود: برای مبارزه با این رویه باید به همان فرمایشات امام خمینی(ره) رجوع کرد که به وحدت کلمه و اتحاد بین مردم مسلمان کشورها تاکید داشتند و روز قدس نیز نماد این اتحاد مردمی بین مردم کشورهای مسلمان است.
وی با یادآوری اینکه کلمه توحید نافی سلطهپذیری و ظلم پذیری است و باید بر اساس تکیه بر مردم، توحید و قوای ذاتی مسئله فلسطین را برطرف کرد، گفت: موضوع فلسطین فقط به مردم فلسطین مربوط نیست بلکه به همه کشورهایی و مردمی در ارتباط است که با ظلم مشکل دارند.
مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه با بیان اینکه در راه آزادسازی قدس شریف بعضی ناامید یا دلسرد شدند، افزود: باید قبول کرد برای موفقیت راهی جز ادامه مقاومت وجود ندارد و در این راه جمهوری اسلامی ایران همیشه از وحدت فلسطینیها و آزادسازی قدس حمایت کرده است.
وی با توضیح تاریخی درباره انتفاضه مردم فلسطین علیه رژیم صهیونیستی گفت: در انتفاضه اول مقاومت مردم فلسطین منجر به قرارداد اسلو شد ولی با جنگ طلبی صدام حسین دستاوردهای آن دیده نشد. در انتفاضه دوم نیز پیروزیهای خوبی برای مردم فلسطین شکل گرفت اما دستهای پنهان اجازه نداد طعم پیروزی را مردم فلسطین بچشند.
دهقانی پور به پویش نهبه کالاهای اسرائیلی در اروپا و آمریکا اشاره کرد و افزود: اینکه بعضی از مردم این کشور کالای اسرائیلی را به عنوان کشوری اشغالگر خریداری نمیکنند، در حقیقت روشنگری مردم جهان از جنایت رژیم صهیونیستی است.
وی خاطرنشان کرد: هیچگاه نباید از رسیدن به پیروزی ناامید شد. زیرا گاهی به پیروزی خیلی نزدیک میشوید ولی در لحظه موفقیت راه را ادامه نمی دهید در حالی که نباید هیچگاه ناامید شد. زیرا ظلم پایدار نخواهد ماند.
دست جبهه مقاومت روی ماشه است
خالد قدومی نماینده جنبش حماس نیز در این نشست گفت: یکی از اهداف اسرائیل این است که بگوید مقاومت رو به پایان است تا سرزمین یهودی را به رسمیت بشناسد. به عبارتی آنها میخواهند گام به گام برای خود مشروعیت کسب کنند. اما این اقدامات جایگاه قانونی، بین المللی و حقوقی ندارد و و حقوق دانان برای رفع اشغال میتوانند کمک شایانی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه اگر اسرائیل طرح الحاق کرانه باختری به سرزمینهای تحت اشغال را دنبال کند، انتفاضه با گستره ای وسیع صورت خواهد گرفت، توضیح داد: دست مقاومت بر روی ماشه است و همانطور که پیش از این مواضع رژیم صهیونیستی موشک باران شد، این رویکرد آنها انتفاضه جدیدی را به همراه خواهد آورد که ثبات و امنیت منطقه و جهان را با چالشهای زیادی مواجه میکند.
دشمنان بر خلاف مسلمانان با یکدیگر متحد هستند
ناصرابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران همچنین با بیان اینکه دشمن بر خلاف مسلمانان با یکدیگر متحد هستند، در این نشست مجازی گفت: مصیبت این است که دشمن متحد است ولی جهان اسلام چند فرقه و گروه شده است و برای اینکه مردم فلسطین به حق خود برسند باید از میدان مینی که دشمن برای ما تدارک دیده گذشت تا مسلمانان به خواسته خود برسند. زیرا صهیونیستها با حمایت آمریکا به مواضع افراطی خود افتخار میکنند و این برنامه تجاوز سالها است که پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل با تکیه به بعضی از کشورهای عربی مانند عربستان و امارات به دنبال تغییر شرایط سرزمینی فلسطین به نفع خود هستند، گفت: این رویکرد سبب شد تا معامله قرن توسط آنها شکل بگیرد و حتی کشورهایی مانند مصر، لیبی و حتی قطر از این تغییر حمایت و آن را دنبال میکنند.
ابوشریف با ابراز تاسف از اینکه بیشتر کشورهای عربی آلوده سیاستهای اسرائیل شدند، درباره معامله قرن اظهارداشت: شهرکسازی در فلسطین خلاف مواضع قانونی است ولی بیشتر کشورهای عربی در ظاهر مخالف این سیاست رژیم صهیونیستی هستند ولی در عمل با برنامههای این رژیم موافقند.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران ادامه داد: عربستان و امارات سیاست فشار و زور را با همکاری با رژیم صهیونیستی در پیش گرفتند تا در جهان عرب شاهد ویران شدن کشورهای مهمی مانند عراق و سوریه باشیم. این در حالی است که کشورهای کوچک حاشیه خلیج فارس قدرتی برای مقابله با این سیاستها ندارند و مقاومت نیز بدون حمایتهای همه جانبه امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه پروژه الحاق کرانه باختری به سرزمینهای تحت اشغال رژیم صهیونیستی ممکن است سبب فتح بزرگی برای جبهه مقاومت شود، عنوان کرد: اگر وحدت کلمه بین همه گروههای مبازر و مقاومت فلسطین ایجاد شود و از رهبری واحد برخوردار شوند، میتوانند در برابر این طرح آمریکایی - اسرائیلی به پیروزی برسند. زیرا در فلسطین مشکل رهبری داریم و در ایران هم اگر امام خمینی(ره) رهبر انقلاب نبود، شاید این تلاش مردم به پیروزی ختم نمیشد.
ابوشریف با بیان اینکه زمانی بیشتر کشورهای عربی مخالف قرارداد اسلو (نخستین موافقتنامه رودروی رژیم صهیونیستی و سازمان آزادیبخش فلسطین بود که در سال ۱۹۹۳ به امضای دو طرف رسید) بودند ولی اکنون همکاری اقتصادی و سیاسی با رژیم صهیونیستی دارند، اظهارداشت: آمریکا از آن زمان تلاش کرد سیاست ایجاد مشکلات در کشورهای مسلمان را دنبال کند تا این کشورها درگیر مسائل داخلی خود بوده و از توجه به موضوع فلسطین دور شوند.
وی ادامه داد: کشورهای جهان اسلام مانند ترکیه، عراق، پاکستان، افغانستان، مالزی، اردن، الجزایر و دیگر کشورها باید در خصوص مسئله فلسطین و معامله قرن با یکدیگر همراه شوند. زیرا از زمانی که سازمان ملل رای به دادن سرزمینهای مردم فلسطین به اسرائیل داد، آمریکاییها بیش از ۴۵بار شکایت دیگر کشورها و فلسطین را به نفع اسرائیل در سازمان ملل وتو کردند و حتی یکبار شورای امنیت به نفع مردم فلسطین رای نداد.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران با تاکید بر اینکه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی منتظر است تا فضای رسانهای علیه طرح الحاق کرانه باختری فروکش کند تا بعد برنامههای خود را دنبال کند، تصریح کرد: اما هر فرد یا کشوری که میخواهد حق خود را بگیرد باید برای آن مقاومت کند واین صفتی است که در قرآن نیز ذکر شده است.
راهی جز مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی وجود ندارد
محمدرضا رئوف شیبانی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در تونس نیز دراین نشست مجازی افزود: شرایط فلسطین به گونهای است که با توجه به ظرافتها، نقطه عطفی را برای محورمقاومت دنبال میکند. زیرا برنامههایی که ترامپ و رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی دنبال میکنند، به رغم تهدید میتواند یک فرصت محسوب شود.
وی ادامه داد: فلسطین دو رویکرد را تجربه کرد. نخست مقاومت و دوم رسیدن به اهداف خود از طریق گفت و گو بود. البته در دستاوردهای رویکرد گفت و گو مشخص شد که محمود عباس(رییس تشکیلات خودگردان فلسطین) از فلسطین چیزی جز جزایری کوچک باقی نگذاشته است.
سفیر ایران در تونس درباره دومین رویکرد مردم فلسطین اظهار داشت: اما رویکرد مقاومت سبب شد بخش زیادی از لبنان از رژیم صهیونیستی پس گرفته شود و حتی این رژیم در گرفتن غزه هم شکست خورده و پشت مرزهای غزه سنگر بگیرد. به عبارتی مقاومت مردم فلسطین نشان داد که رژیم صهیونیستی طاقت مقاومت را ندارد.
شیبانی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی فلسطین راهی جز مقاومت ندارد، توضیح داد: اقدام های آمریکا برای الحاق خاک فلسطین به رژیم صهیونیستی است و جبهه مقاومت نیز به این موضوع پی برده و راهی جز مقاومت ندارد. البته در این راه جمهوری اسلامی نیز همیشه حامی بوده و خواهد بود.
به گزارش ایرنا بنیامین نتانیاهو پیشتراعلام کرد که کابینه رژیم اسرائیل قصد دارد، ۳۰ درصد مساحت کرانه باختری را به سرزمینهای اشغالی فلسطین الحاق کند.
در پی تصمیم رژیم صهیونیستی، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که سازمان آزادیبخش و تشکیلات فلسطینی همه توافقها و تفاهمها با دولتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی را لغو کرده است.