داود فتاحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه رهاسازی ماهیها با هدف حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان انجام میشود، افزود: این ماهیها از گونه برزم، عنزه و گطان با وزن یک گرم بودند که برای نخستین بار پشت سدگتوندعلیا رهاسازی شدند.
وی ادامه داد: یازدهم تیرماه نیز ۴۵۰ هزارقطعه ماهی یک گرمی از گونه بنی و برزم پس از سه سال توقف در رودخانه کارون پشت سد تنظیمی گتوند رهاسازی شد.
به گزارش ایرنا شهرستان گتوند با برخورداری از رودخانه کارون، استخرها، کانالهای آبیاری کشاورزی، دریاچه سدهای تنظیمی گتوند و سد گتوندعلیا از ظرفیت بالایی در زمینه آبزی پروری برخوردار است و ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطبهای شیلات استان خوزستان را دارد.
سد گتوند علیا یکی از بزرگترین سدهای ایران و آخرین سد قابل احداث بر روی رودخانه کارون، در ۳۸۰ کیلومتری از ریزشگاه رودخانه کارون و در حدود ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان قرار دارد.
تامین بخشی از برق مورد نیاز ایران(چهارهزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت در سال)، کنترل سیلاب های فصلی کارون و تنظیم آب کشاورزی پایین دست از جمله اهداف احداث سد گتوند علیا بوده است.
جانمایی اشتباه و قرار گرفتن مخزن سدگتوندعلیا در معادن و کوه های نمک منطقه عنبرمسجدسلیمان، مشکلات زیادی برای برخی از شهرستان های استان خوزستان پایین دست این سد ایجاد کرده است.
مهدی قمشی رئیس دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز پیش از این گفته بود تا ۲ سال پیش، حجم نمک رسوب کرده در پشت سدگتوند به ۱۰.۵ میلیون تن رسیده است.