تهران- ایرنا- با دستور رییس‌جمهوری در روزهای اخیر دستگاه‌های مختلف همچون موسسات اعتباری مالی و وزارت تعاون بسیج شدند تا پرداخت تسهیلات به کسب و کارها تسریع شود.

پس از شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها، دولت تصمیم گرفت برای حمایت از مشاغل آسیب دیده و تثبیت اشتغال، تسهیلاتیرا به بنگاه‌ها پرداخت کند.  
براساس اعلام وزارت تعاون حدود ۶ میلیون شغل آسیب دیده از کرونا در کشور وجود دارد که یا به دستور دولت برای ملاحظات بهداشتی تعطیل شده‌اند یا فعالیت آنها در کرونا متوقف شد. این ۶ میلیون نفر در دو گروه دسته بندی شدند.  گروه اول شامل سه میلیون و ۲۰۰هزار نفر بودند که بیمه شده تامین اجتماعی و کد کارگاهی داشتند و  گروه دوم شامل دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر می‌شوند که تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند.  
همچنین طبق اعلام قائم مقام بانک مرکزی در طرح اعطای تسهیلات به صاحبان کسب‌وکار آسیب‌دیده ناشی از ویروس کرونا تا ۱۴ تیر ماه ۱۳۹۹، تعداد ۱۴۷ هزار و ۹۰۰ واحد کسب‌وکار، از طریق سامانه کارا به شبکه بانکی کشور معرفی شده‌اند که لازم است در پرداخت تسهیلات ستاد ملی مقابله با کرونا به این واحدها تسریع و تسهیل شود.
پیش از این اعلام شد فقط بنگاه‌های دارای کد بیمه مشمول تسهیلات کرونایی می‌شوند و در ادامه نیز عملیات ثبت نام و احراز مشاغل در دستور کار قرار گرفت؛ اما پس از مدتی با توجه به زیان‌های وارده، دولت اعلام کرد که تصمیم دارد به بنگاه‌های اقتصادی فاقد کد بیمه و کد کارگاهی نیز تسهیلاتی را به شرط حفظ نیروی کار اختصاص دهد.
در همین راستا، هفته گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد بنگاه‌هایی که فاقد کدبیمه هستند نیز می‌توانند برای دریافت تسهیلات ثبت نام کنند.
البته همه بنگاه‌های فاقد بیمه مشمول این طرح نبوده و بنگاه‌هایی مشمول هستند که شغلشان قابل احصا باشد؛ به همین دلیل وزارت تعاون با همه دستگاه‌های ذیربط هماهنگی‌های لازم را انجام داده است تا احراز هویت به درستی انجام شود.  
پس از اتمام بررسی‌ها و احراز و شناسایی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از شاغلان فاقد بیمه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از صبح روز پنج شنبه (۱۲ تیر ماه) اقدام به ارسال پیامک اطلاع رسانی و دعوت از متقاضیان مشمول دریافت تسهیلات کرد. بنابراین یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در کنار صاحبان ۱۴ رسته شغلی که پیشتر به عنوان مشمولان دریافت وام کرونایی معرفی شده بودند، در شمول دریافت این تسهیلات قرار گرفته اند.
 مشمولانی که خواهان دریافت تسهیلات هستند باید از ۱۶ تیر ماه، با ورود به سامانه کارا اطلاعات خود را ثبت کنند و منتظر بررسی و تأیید بمانند.
بنابر اعلام کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و با توجه به عدم پیشرفت مناسب برنامه، سقف زمانی ثبت نام در سامانه کارا توسط متقاضیان تا پایان تیرماه و مهلت اعطای تسهیلات از سوی بانک‌ها نیز تا پایان مردادماه جاری تمدید شد.  

پس از تأیید نهایی، متقاضیان با مراجعه به بانک منتخب خود در سامانه کارا، می‌توانند تسهیلات مربوطه را دریافت کنند.