دکتر رضا ملک زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایران با حدود ۳۵ کشور دیگر و با همکاری سازمان جهانی بهداشت مطالعه بزرگی روی پنج هزار و ۵۰۰ نفر انجام داده است تا مشخص شود چه دارویی روی بیماران بدحال کرونایی موثرتر است.
وی ادامه داد: نتایج این مطالعه نشان داد که هیدروکسی کلروکین و قرص کلترا که برای بیماری ایدز مصرف می شد، در درمان این بیماری موثر نیست. همچنین در این مطالعه به سه دارو رسیدیم که برای درمان بیماری در افراد بدحال خیلی موثر هستند، به عبارتی داریم به درمان موثر بیماران بدحال کرونا نزدیک می شویم.
ملک زاده گفت: این داروها به روند بیماری افراد کرونایی بدحال بستری در بیمارستان کمک موثری می کند و همچنین مرگ و میر افراد بستری در بیمارستان را کاهش می دهد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: افراد دارای علائم خفیف بیماری کرونا به دارویی به جز مسکن نیاز ندارند.
ملک زاده شیوع بیماری در روستاها را نگران کننده اعلام و اظهار کرد: این بیماری در حال شیوع در مناطق روستایی است، در حالی که در گذشته بسیاری از روستاهای ما آلوده به بیماری کرونا نبودند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: کرونا به تدریج به شهرهای کوچک تر و به روستاها کشیده می شود و در نتیجه شاهد شیوع بیماری در همه مناطق خواهیم بود.
وی تاکید کرد: هرچند مجموعه کادر درمانی شبانه روزی در حال فعالیت هستند اما همه ما باید توصیه های بهداشتی از جمله ماسک زدن و فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنیم تا شاهد کاهش روند بیماری باشیم.
ملک زاده، عاجزانه از مردم تقاضا کرد که ماسک استفاده کنند و سایر توصیه های بهداشتی را رعایت کنند. وی گفت: با رعایت فاصله اجتماعی، زدن ماسک و شستن مرتب دست ها با آب و صابون، می توانیم بر کرونا فائق آئیم.