تهران- ایرنا- سیاست‌های منع سفر شهروندان برخی کشورهای مسلمان در دولت دونالد ترامپ، ورود پزشکان این کشورها را به آمریکا کاهش‌داده و همین امر کمبود نیروی پزشک را در ایالات‌متحده کرده ‌است.

به گزارش دیلی میل، در مطالعه‌ای که دیروز دوشنبه در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، شمار فارغ التحصیلان پزشکی خارجی از کشورهای با اکثریت مسلمان که وارد آمریکا شده‌اند، در دولت ترامپ ۱۵ درصد کاهش یافته و همین امر کمبود نیروی کار پزشک آمریکا را تشدید کرده است.  

در واقع فارغ التحصیلان پزشکی بین المللی حدود یک چهارم پزشکان متخصص ایالات متحده را تشکیل می‌دهند و از این میان پزشکان کشورهایی مانند پاکستان، مصر و ایران که بخش عمده‌ای از جمعیت آن‌ها را مسلمانان تشکیل می‌دهند، پیش از این بیشترین متقاضیان ورود به آمریکا بوده‌اند.  

به طور کلی، در سال ۲۰۱۹میلادی شهروندان کشورهای دارای اکثریت مسلمان ۴.۵ درصد از نیروی کار پزشکان ایالات متحده را تشکیل می‌دادند.  
براساس آمار منتشره، تعداد فارغ التحصیلان این کشورها که متقاضی کار در آمریکا بوده‌اند و از سال ۲۰۰۹-۲۰۱۵ افزایش یافت و به ۴ هزار و ۲۴۴ نفر رسیده بود اما این میزان در سال ۲۰۱۸ با کاهش ۱۵ درصدی به ۳ هزار و ۶۰۴ نفر رسیده است.  

جان بولت معاون کمیسیون آموزشی دانش آموختگان پزشک ضمن تایید این گزارش تاکید کرد سیاست‌های اخیر آمریکا، از جمله ممنوعیت مسافر شهروندان کشورهای با اکثریت مسلمان در این امر تاثیرگذار بوده است.  

این در حالی است که میزان تقاضای آمریکا به پزشک از تعداد پزشکان حاضر در این کشور پیشی گرفته است. به گونه‌ای که براساس گزارش سال ۲۰۱۹ انجمن کالج‌های پزشکی آمریکا، این کشور تا سال ۲۰۳۲ با کمبود ۱۲۲ هزار پزشک روبرو می‌شود.  

برخی اقتصاددانان همچنین استدلال می‌کنند که کمبود پزشک در کشور سبب افزایش دستمزد آن‌ها شده است، هزینه‌هایی که سرانجام به بیماران تحمیل می‌شود.  

لذا چنانچه شهروندان برخی کشورها دیگر به دنبال موقعیت اقامت در ایالات متحده نباشند، شکاف در نیروی کار پزشک می‌تواند گسترش یابد و باتوجه به کاهش جذابیت ایالات متحده به عنوان یک مقصد برای پزشکان مسلمان در مقایسه با سایر کشورها مانند کانادا، نیوزیلند، استرالیا و انگلیس، خطر کمبود پزشک در آمریکا در آینده‌ای نزدیک عمیق‌تر می‌شود.