تربت‌حیدریه- ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: جمعیت مبتلا به ویروس کرونا در حوزه زیر پوشش این واحد دانشگاهی در وضعیت قرمز ( پرخطر ) به سر می‌برند.

الهام بهره‌مند روز سه‌شنبه در نشستی خبری افزود: از اسفند پارسال تاکنون هزار و ۳۰۲ مورد بستری مشکوک یا مثبت به کرونا در بیمارستانهای این شهرستان خدمات بهداشتی را دریافت کرده‌اند که از این تعداد، ۸۴۰ نفر بهبود یافتند و بقیه در قرنطینه خانگی و یا همچنان بستری هستند.

وی ادامه داد: اگر میزان بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در روز، سه نفر گزارش شود آن منطقه در وضعیت قرمز قرار می‌گیرد و بر این اساس وضعیت کرونا در تربت‌حیدریه و مه‌ولات قرمز و در زاوه زرد (خطر متوسط ) است و لذا ضرورت دارد برخی محدودیت‌ها همچنان اعمال شود تا از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: اواخر فروردین امسال آزمایشگاه ویژه کرونا در این دانشگاه راه‌اندازی شد و در این مرحله از تمام افراد مشکوک در مراکز ۱۶ ساعته و خدمات جامع سلامت آزمایش کرونا گرفته ‌شد.
بهره‌مند افزود: در این دوره، روزانه بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ آزمایش به صورت سرپایی انجام شد اما با توجه به تغییر دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور از ۲۰ روز گذشته، نمونه‌گیری فقط از افراد بالای ۶۰ سال علامت‌دار، مادران باردار علامت‌دار، کسانی که آزمایش آنها مثبت اعلام شده و همچنین در زندان‌ها و خانه‌های سالمندان انجام می‌شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: همچنین از ابتدای اسفند پارسال، غربالگری زیر پوشش این واحد دانشگاهی آغاز شد و افراد با مراجعه به سامانه سلامت و سیب، چنانچه دارای علایم خاصی بودند به مسوولان بهداشتی گزارش می دادند و برای آن فرد از همان ابتدا دستورالعمل‌های بهداشتی از درمان تا ضد عفونی در منزل انجام می‌شد.
بهره‌مند افزود: در دور نخست تمام جمعیت زیر پوشش این واحد دانشگاهی تا پایان فروردین امسال غربالگری شدند اما در دور دوم اولویت غربالگری با گروه‌های پر خطر که بیماری‌های زمینه‌ای شامل دیابت، فشار خون، افراد چاق، بیماری‌های قلبی و عروقی داشتند بود. 
وی از جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه خواست هر هفته یک یا دو بار به سامانه سلامت مراجعه کنند زیرا چنانچه فردی به این سامانه برخی علایم را مثبت اعلام کند بلافاصله برای او مراقب سلامت اعزام می شود و کارشناسان بهداشتی موظفند روند بهبودی فرد را به صورت کامل پیگیری کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه به افراد شناسایی شده بیماری کووید ۱۹ در ادارات و کارخانه‌ها اشاره کرد و گفت: تاکید کردیم اگر آزمایش فردی مثبت اعلام شد با هماهنگی رییس مربوطه تا ۱۴ روز که دوره سرایت بیماری است از حضور وی در محل کار جلوگیری شود و برای بازگشت به کار نیز با تکمیل دو فرم خوداظهاری و گواهی سلامت از پزشکان می‌توانند به کار خود ادامه دهد.
بهره‌مند به تشریح گزارش بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی اشاره کرد و گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۹ هزار و ۲۰۴ بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و سه هزار و ۷۹۸ مورد بازدید از اماکن عمومی انجام شد و در پیوند با موارد یاد شده، ۲۱۱ واحد صنفی به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی افزود: در این مدت، ۱۷ هزار و ۴۹۱ کیلوگرم مواد غذایی فاسد کشف، ضبط و معدوم شد.
وی ادامه داد: استفاده از ماسک باید به عنوان یک رفتار بهداشتی در بین اقشار مختلف مردم به یک فرهنگ تبدیل شود افزود: به مردم سالم توصیه می‌کنیم در هیچ شرایطی از ماسک‌های " ان ۹۵" استفاده نکنند.
دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه با زیرپوشش داشتن سه شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه به ۳۶۳ هزار نفر جمعیت سه شهرستان در جنوب استان خراسان رضوی خدمات می‌دهد.
این دانشگاه ۱۹۰ تخت در بیمارستان نهم دی تربت‌حیدریه و ۲۰ تخت در مه‌ولات دارد.
هم اکنون به جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه، ۱۵ پایگاه اورژانس ۱۱۵ شهری و جاده‌ای خدمات ارایه می‌کنند.
ناوگان آمبولانسی این مرکز درمانی نیز ۴۷ دستگاه است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۱۱ هزار و ۹۳۱ تن  را در کشورمان گرفته است. 

همچنین تاکنون ۲۰۷ هزار نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۱ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۵۶۸ نفر را بیمار کرده و جان ۵۴۱ هزار و ۲۴۸ نفر را در ۲۱۲ کشور گرفته است.

۶ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۸۰۵ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان  تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با سه میلیون و ۴۱ هزار و ۱۲۹ بیمار کرونا و ۱۳۲ هزار و ۹۹۳ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، هند، روسیه و پرو قرار گرفته‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.