جلیل بالایی روز سه شنبه در نشست ستاد مدیریت بحران در استانداری کرمانشاه افزود: صدور مجوز برداشت از چوبهای سطح و تنه های خشک درختان در جنگل های زاگرس و مناطق حفاظت شده موجب می شود که در تابستان شاهد آتش سوزی های وسیع و طولانی مدت در جنگلها و مراتع نباشیم.
وی به آتش سوزی هفته گذشته منطقه بوزین و مرخیل شهرستان پاوه اشاره کرد و گفت: در این آتش سوزی بارها مشاهده کردیم که نیروهای حاضر در منطقه آتش را مهار می کردند اما کنده های خشک درختان پس از مدتی دوباره شعله ور و منجر به بروز حریق در محدودهای گسترده میشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به کاهش میزان چرای دام ها در مناطق حفاظت شده همچون بوزین و مرخیل گفت: یکی از دلایل عمده تشدید آتشسوزی در این منطقه وجود پوشش گیاهی بسیار متراکم و گسترده بود که در برخی از موارد شعلههای آتش را به چند متر نیز میرساند.
جلیل بالایی افزود: باید براساس برنامه ریزی دامداران و عشایر را در فصل بهار به مناطقی که پوشش گیاهی آنجا گسترده است بفرستیم تا این اقدام منجر به کاهش پوشش گیاهی و خطر آتش سوزی شود.
وی با اشاره به اینکه آتش سوزی منطقه بوزین و مرخیل میتوانست خسارتهای بسیار گستردهتری را به همراه داشته باشد، گفت: با یک هم افزایی گسترده و تلاش شبانه روزی فرمانداران توانستیم با ایجاد یک راه فرعی و آتش برها از سرایت آتش به به سمت شهر پاوه و دیگر نقاط شهرستان جلوگیری کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برنامه سازمان محیط زیست برای ایجاد پایگاه اطفاء حریق در استان گفت: این پایگاه با بهره گیری از نیروهای توانمند و متخصص می تواند گامی موثر در راستای کنترل حریق در مناطق حفاظت شده و منابع طبیعی باشد.
به گزارش ایرنا، آتشسوزی منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل شهرستان پاوه که از روز ششم تیر ماه شعلهور شده بود، پس از هشت روز خاموش شد.
سه نفر از نیروهای مردمی منطقه به نام های «مختار خندانی» از مؤسسین انجمن ژیوای شهرستان پاوه، «یاسین کریمی» عضو کمیته عملیاتی این انجمن و نیز «بلال امینی» در حین مهار آتش جان خود را از دست دادند.
براساس برآوردهای اولیه حدود سه هزار و ۵۰۰ هکتار جنگل و مرتع این منطقه در آتش سوخته است.
منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل باهدف حمایت از گونه با ارزش شوکا و ارزشهای رویشگاهی با مساحت ۲۳ هزار و ۷۲۴ هکتار در پاییز هزار و ۳۷۴ به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع و در سال ۱۳۷۸ حفاظت شده اعلام شد.
شهرستان پاوه در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و در منطقه ای کوهستانی واقع شده که بیش از ۷۷ هزار هکتار منابع ملی شامل جنگل و مرتع دارد، منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل حدود ۲۳ هزار ۷۲۴ هکتار مساحت دارد و در منطقه صفر مرزی در بخش باینگان واقع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۴
کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به نقش چوب خشک جنگلهای زاگرس در تشدید آتشسوزیها گفت: باید مجوز برداشت از چوبها و تنههای خشک درختان به منظور کنترل بحران در زمان آتشسوزی داده شود.