مشهد- ایرنا- مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی از تشکیل شورای مهارت در شهرستان‌های این استان خبر داد و گفت: یکی از مأموریت‌های شورای مهارت اجرایی کردن سند مهارتی است تا بدانیم در هر شهرستان به چه میزان نیروی کار نیاز است و برای آینده بازار کار در چه حوزه‌هایی باید نیرو تربیت کرد.

افشین رحیمی روز سه شنبه در نخستین  جلسه شورای مهارت شهرستان کاشمر پرهیز از فعالیت به‌صورت جزیره‌ای را از  اهداف تشکیل شورای مهارت برشمرد.

وی ادامه داد: ایجاد کارگاه‌های مهارت‌آموزی در شهرهای مختلف بر اساس ظرفیتهای آن منطقه از ماموریتهای سازمان فنی و حرفه‌ای در خصوص آموزش به افراد جویای کار و شاغلانی است که شغل دارند اما به دلیل تغییر فناوری در معرض از دست دادن شغلشان هستند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی گفت: تلاش می‌شود آموزش‌ها در سازمان فنی و حرفه‌ای مبتنی بر کار عملی باشد لذا اکنون ۷۰ درصد از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای عملی و  ۳۰ درصد نظری است.

رحیمی افزود: نیروهای فنی و حرفه‌ای دارای مهارت هستند اما به آموزش اخلاق حرفه‌ای هم نیاز دارند  که در همین راستا سازمان به مهارت‌های غیر فنی هم ورود کرده است و در شرایط امروزی صرفاً با مهارت‌های فنی نمی‌توان در بازار کار موفق شد و باید مهارت‌های کسب‌ و کار، تجارت الکترونیک و اخلاق حرفه‌ای را هم فرا گرفت.

وی ادامه داد: برای تحقق شعار جهش تولید، باید تولید محصولات با کیفیت را افزایش داد و تولید محصولات باکیفیت تابع عوامل بسیاری است که یکی از مهم‌ترین آنها نیروی ماهر است و پیش‌نیاز جهش تولید در جامعه جهش مهارت است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی به وجود محدودیتهای منابع اشاره و آن را عامل گرانی آموزش‌های مهارتی عنوان کرد و گفت: سرانه آموزش ۱۸ ماهه فنی و حرفه‌ای 250 میلیون ریال است لذا باید آموزش‌ها هدفمند شود و از ارائه آموزش‌هایی که منجر به اشتغال نمی‌شود و یا اشباع شده‎اند جلوگیری شود و اگر هم فردی برفراگیری این آموزش‌ها اصرار داشت می تواند با پرداخت شهریه به سمت بخش خصوصی برود.

رحیمی با اشاره به این که نخستین مرکز آموزش و کارگاه‌ مهارت‌آموزی در شورای مهارت شهرستان کلات مصوب شده است و به‌عنوان نخستین مرکز تخصصی دامپروری و کشاورزی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد افزود: با توجه به این که ۷۰ درصد جامعه این شهرستان کشاورز و دامدار هستند تمامی امکانات شهرستان در یک مرکز جمع‌آوری و خدمات ارائه می‌دهد.

وی اضافه کرد: در سنگان خواف نیز به زودی کارگاه‌هایی تجهیز می‌شوند تا فرزندان همان منطقه پس از فراگیری آموزش‌های لازم در مجموعه‌های مهارتی - صنعتی در معادن سنگان خواف به‌کارگیری شوند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی گفت: کارگاه‌های مهارت‌آموزی شهرستان‌های کلات و خواف هم‌زمان با هفته دولت راه‌اندازی می شوند و در تربت‌حیدریه نیز مرکز پژوهش‌های زعفران راه‌اندازی می‌شود، همچنین آمادگی داریم پس از اعلام پتانسیل‌های منطقه کاشمر این کارگاه‌ها هرچه سریع‌تر درز آنجا هم راه‌اندازی شود.

رحیمی بر استفاده از ظرفیت‌ خیرین و واقفان در حوزه مهارت افزایی تأکید کرد و افزود: بستر استفاده از توان خیرین در اداره کل فنی و حرفه‌ای استان ایجاد و نخستین مجمع خیرین توسعه و ترویج تشکیل شده است.

وی ادامه داد: در کل کشور فقط در خراسان رضوی طرح وقف، مهارت، آموزش و اشتغال اجرا شده است که در همین راستا در شهرستان بردسکن دو زمین اهدا شد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اجرای طرح ایران مهارت برای دوره متوسطه اول گفت: نخستین دوره طرح ایران مهارت در خراسان رضوی در مدرسه تیزهوشان مشهد برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت.

رحیمی با تأکید بر اصلاح نظام آموزشی از امضای تفاهم‌نامه با ۲۲ دانشگاه مختلف خبر داد و افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته توانستیم نخستین تفاهم‌نامه ایجاد مرکز نوآوری طلا و جواهر را به امضا برسانیم  و دومین مرکز نوآوری  هم به‌زودی در حوزه بازی‌سازی یارانه‌ای تشکیل می‌شود.

فرماندار کاشمر هم در این جلسه گفت: با تشکیل شورای مهارت، مهارت‌آموزی در سطح شهرستان تسریع، تسهیل و هدفمند خواهد شد و شورای مهارت جایگاه قانونی پیدا کرده و بر اساس اسناد بالادستی تشکیل شده است.

مسلم ساقی افزود: نباید به یک‌باره همه آموزش‌ها به یک حوزه معطوف شود و برخی حوزه‌ها مغفول بماند، همچنین سند توسعه مهارت‌آموزی شهرستان کاشمر باید تدوین شود و در این سند، چشم‌اندازی دیده شود و برای هر روستا یک محصول تعریف و بر اساس آن مهارت‌آموزی صورت گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۳ سازمان مردم نهاد در حوزه روستاهای بخش مرکزی در ۱۱ عنوان ایجاد شده است که می‌توان از این ظرفیت‌ها استفاده کرد اما  اگر بخواهیم به آموزش نگاه هزینه‌ای داشته باشیم بدون شک متضرر خواهیم شد

در این جلسه تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری اداره کل فنی و حرفه‌ای استان خراسان رضوی، فرمانداری کاشمر و شرکت پیشرو صالح به امضاء رسید.

بیش از ۵۰  آموزشگاه فنی و حرفه ای دارای مجوز  درکاشمر فعالیت دارند  و در رشته‌های فناوری، امور مالی و حسابداری، کشاورزی و صنعت به آموزش می پردازند همچنین قریب ۱۰ کارگاه آموزشی شامل تعمیر لوازم خانگی، برق ساختمان، برق صنعتی، رایانه، جوشکاری، اتومکانیک، کشاورزی و روباتیک در این مرکز فعالیت دارند و تنها در رشته کشاورزی ۱۷گرایش از قبیل کشت زعفران، پرورش قارچ و ورمی کمپوست فعال است.

کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.