مشهد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر  ۱۷ شهرستان این استان که مشهد نیز در زمره آنهاست به لحاظ ابتلا به کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند.

حسن جعفری روز سه‌شنبه در نشست خبری ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان خراسان رضوی افزود: هم‌اکنون چهار شهرستان استان خراسان رضوی وضعیت سفید دارند، سه شهرستان وضعیت نارنجی و هشت شهرستان به لحاظ ابتلا به کرونا در وضعیت زرد هستند.
وی ادامه داد: موج نخست شیوع کرونا در این استان با اتخاذ تدابیر درست و منطقی، تلاش و هماهنگی تمامی مسوولان و دست‌اندرکاران و همچنین زحمات شبانه‌روزی کادر درمانی به خوبی مدیریت شد و این بیماری فروکش کرد.
جانشین ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان خراسان رضوی گفت: از اواخر خردادماه و اوایل تیرماه اما روند ابتلا به کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی صعودی شد و همچنان این وضعیت ادامه دارد و  اگر شرایط حادتر شود، مجبور به اعمال محدودیت‌های بیشتری خواهیم شد.
جعفری افزود: بررسی‌ها نشان داده است در مرحله نخست شیوع کرونا ۹۱ درصد مردم استان خراسان رضوی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند اما اکنون رعایت این پروتکل‌ها از سوی مردم به ۳۷ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: مقابله با کرونا اکنون یک آزمون است و انتظار داریم همه مسوولان و مردم  از این آزمون خطرناک با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی و زدن ماسک قبول شده و سربلند بیرون آیند.


همزیستی با کرونا راهبرد اصلی ستاد کرونا در خراسان رضوی است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: تصمیمات ستاد مبارزه با کرونای این استان چند وجهی است و راهبرد آن زندگی و همزیستی با ویروس کرونا است.
جعفری افزود: در تصمیم‌گیری ستاد استانی کرونا همه مباحث و تبعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کرونا مد نظر قرار می‌گیرد چرا که پایان ویروس کرونا مشخص نیست.
وی اضافه کرد: سازگار کردن فعالیت‌ها و برنامه‌های زندگی روزمره همراه با این ویروس از طریق محدودیت‌های اعمال شده و رعایت پروتکل‌های بهداشتی دنبال می‌شود چرا که نه می‌توان این ویروس خطرناک را نادیده گرفت و نه می‌توان فعالیتهای روزمره را تعطیل کرد.
جانشین ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان خراسان رضوی گفت: ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونای استان خراسان رضوی در آخرین جلسه خود منطبق با سیاست‌های ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در کشور تصمیماتی را اتخاذ کرده است.
جعفری رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک در مجموعه‌های تجاری، اتوبوسها، قطار شهری و تمامی اماکن عمومی، ممنوع بودن برگزاری مراسم جشن و ترحیم در تالارها و منازل، استفاده از ماسک در تمامی ادارات دولتی و غیر دولتی، جلوگیری از ورود و عدم ارائه خدمات به مراجعانی که ماسک ندارند و  برگزاری آموزشها و امتحانات به صورت مجازی را مهمترین محدودیت‌های تصویب شده در ستاد مزبور اعلام کرد.
وی اضافه کرد: تاکنون ۱۰۳ پروتکل بهداشتی از سوی ستاد استانی کرونا برای ادارات، مشاغل مختلف و سایر بخشهای دخیل  ابلاغ شده است و نظارت بر اجرای این  پروتکل‌ها و محدودیت‌های مذکور از طریق کمیته نظارتی تشکیل شده در ذیل ستاد استانی مقابله با کرونا به طور جدی دنبال می‌شود.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۱۱ هزار و ۹۳۱ تن  را در کشورمان گرفته است. 

همچنین تاکنون ۲۰۷ هزار نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۱ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۵۶۸ نفر را بیمار کرده و جان ۵۴۱ هزار و ۲۴۸ نفر را در ۲۱۲ کشور گرفته است.

۶ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۸۰۵ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان  تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با سه میلیون و ۴۱ هزار و ۱۲۹ بیمار کرونا و ۱۳۲ هزار و ۹۹۳ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، هند، روسیه و پرو قرار گرفته‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.