برگزار شدن یا نشدن لیگ در شرایط کرونایی، اصلیترین بحث فوتبال ایران در این روزها بوده است. سازمان لیگ با دستور و اجازه ستاد مقابله با کرونا در ورزش و مقامات بالادستی امکان برگزاری مسابقات را پیدا کرد و حالا هفتههای بیست و دوم و بیست و سوم نیز به انجام رسیده و حواشی زیادی پیرامون آن به وجود آمده است. سازمان لیگ با این حال به برگزاری ادامه دیدارها پایبند است. در همین راستا هفته بیست و چهارم طی روزهای جمعه و شنبه (۲۰ و ۲۱ تیرماه) برگزار میشود.
اما چیزی که مدتهاست در سازمان لیگ به آن دقتی نمیشود، نبود علاقه و سلیقه در ارکان این سازمان فوتبالی اثرگذار است. نگاهی به برنامه هفته بیست و چهارم لیگ برتر بیندازید. بدون توجه به اینکه چه اتفاقی برای ۲ دیدار استقلال و تراکتور و همچنین دیدار فولاد خوزستان و نفت مسجدسلیمان رخ میدهد؛ در نظر داشته باشید که روز جمعه ۲ مسابقه و روز شنبه ۶ مسابقه برگزار میشود. ۲ بازی جمعه با فاصله ۴۵ دقیقه نسبت به هم آغاز میشوند و بازیهای شنبه نیز یکی ساعت ۲۰:۳۰، دیگری ۲۰:۴۵ و چهار مسابقه دیگر از ساعت ۲۱ به صورت همزمان استارت میخورد.
این برنامهریزی نامتعادل در حالی صورت گرفته که در همه کشورهای اروپایی و غیر اروپایی که مسابقات داخلیشان را برگزار میکنند به علت حضور نداشتن تماشاگران و همچنین استفاده بهتر از تبلیغات و اسپانسرینگ بازیها را در چند روز و در ساعتهای مختلف برگزار میکنند تا بیننده بیشتری داشته باشد و مخاطبان نیز بتوانند بیشتر بازیها را به صورت کامل تماشا کنند. اما اینجا با در نظر گرفتن محدودیتهایی که درباره برگزاری مسابقات و همچنین ساعت برگزاری مسابقات هست، هیچ شوق و علاقهای درباره بهبود اوضاع دیده نمیشود.
آیا امکان نداشت به جای ۲ مسابقه، چهار مسابقه در روز جمعه برگزار میشد و به همین تعداد در روز شنبه نیز بازی داشتیم؟ آیا نمیشد ساعت برگزاری بازیها کمی از هم فاصله بیشتری داشته باشد؟ اگر مسابقات در ساعت ۱۹ یا ۱۹:۳۰ دقیقه شروع شود چه میزان گرما و دما با زمانی که ساعت ۲۰ آغاز شود تفاوت خواهد داشت؟ حالا که تماشاگران در ورزشگاه حضور ندارند امکان شروع بازیها از ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه تا ۲۲ نبود؟ جالب است که این عدم توازن در هفتههای بعدی حتی بدتر هم خواهد شد و علاقمندان بسیاری از بازیها را نمیتوانند به طور کامل تماشا کنند.
در کنار این مشکل بزرگ، همچنان سایت سازمان لیگ نیز به عنوان مرجع لیگ برتر فوتبال کشورمان فاقد اطلاعات درست، دقیق و منظم است. اگر نگاهی به صفحه مختص هر یک از تیمهای حاضر در مسابقات بیندازید با اطلاعاتی قدیمی، گاها اشتباه و با طراحی ضعیف روبرو میشوید. اطلاعات مسابقات به بدترین شکل ممکن به مخاطب ارائه شده است. حال به طور مثال سری به سایت لیگ برتر انگلستان بزنید و از هرگونه اطلاعات آماری، بصری و ... راجع به تمام تیمها و کل مسابقات لذت ببرید و سیراب بشوید. اینها چیزهایی است که دیگر شاید چندان به امکانات و زیرساختها ارتباط نداشته باشد و فقط کمی سلیقه، هوش و علاقه میخواهد. چیزی که گویا در سازمان لیگ فدراسیون فوتبال و میدان شیخ بهایی فقدانش بیداد میکند. ای کاش کارکنان این سازمان فوتبالی کمی هم فوتبال را دوست داشتند.