زاهدان- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۱۰ هزار کیلومتر مسیر ریلی در کشور در دست اجرا داریم که تعداد زیادی از آن‌ها به مرحله روسازی رسیده و بخشی نیز در حال مطالعه است.

خیرالله خادمی روز سه‌شنبه در مراسم ریل‌گذاری راه آهن زاهدان ـ چابهار که با حضور وزیر راه و شهرسازی و فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) برگزار شد اظهارداشت: در کمتر زمانی در کشور بوده که چهار یا پنج محور به صورت همزمان با این طول ریل‌گذاری انجام شده باشد.

وی بیان کرد: ظرفیت کشور در بخش توسعه راه‌آهن همیشه حداکثر تا ۱۷۰ کیلومتر در سال بوده اما تنها مسیر ریلی چابهار - زاهدان ٦٢٨ کیلومتر است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: یکی از نیازهای کشور تغییر جابه جایی کالا از جاده‌ای به ریلی به دلیل ارزان بودن آن است.

وی ادامه داد: برای رسیدن به این امر نیازمند توسعه شبکه ریلی در کشور هستیم اما اتصال ریل‌ها به شبکه و مبادی اصلی بسیار حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: راه آهن چابهار - زاهدان با توجه به ویژگی که دارد این امر را می‌تواند محقق کند زیرا به عنوان یک نقطه تزریق‌کننده بار به داخل شبکه راه آهن کشور . نقطه ترانزیت به آسیای میانه و افغانستان است.

خادمی تصریح کرد: با توجه به اینکه خط ریلی چابهار - زاهدان به آسیای میانه و افغانستان است می‌تواند یک سرآغاز خوب برای کشور باشد.

وی اظهارداشت: امیدواریم با بهره‌برداری از این پروژه بتوانیم ورود بار از بندر اقیانوسی و چابهار به کل کشور را داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با وجود محدودیت‌های مالی که داریم اما روند اجرایی پروژه‌ها با پیشرفت بسیار خوبی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه در بخش بزرگراهی کشور اقدامات بسیار خوبی در حال اجراست اظهارداشت: حدود یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر آزادراه با روند خوبی در حال اجراست که بیش‌از ۵۸۰ کیلومتر از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

خادمی تصریح کرد: حدود هشت هزار کیلومتر بزرگراه در کشور در برنامه داریم که یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر از آن در برنامه اجرایی امسال و اوایل سال بعدی قرار دارد.