خلیل حاجیپور، سهشنبه بیان داشت: این پروژه که یکی از مهمترین طرحهای زیربنایی و راهبردی شهر جدید صدراست، بر اساس مطالعات طرح جامع مصوب سال ۷۴ و به عنوان یکی از دسترسیهای چهارگانه شهر صدرا به کلانشهر شیراز، با تاخیر بیش از ۲ دهه و باپیگیریهای صورت گرفته در تیرماه ۱۳۹۷ کلنگ عملیات اجرایی آن زده شد.
وی افزود: طبق برنامهریزی انجام گرفته، عملیات اجرایی این پروژه در قالب یک زمانبندی ۲ ساله تنظیم شد که بعد از شروع عملیات اجرایی، مهمترین چالش و مساله پروژه، موضوع معارضان ملکی، حقوقی و تاسیساتی بود که دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، اداره اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی موقوفه زالی، راه آهن استان فارس، محیط زیست و اداره پارک ملی بمو، سازمان آب منطقهای و معارضان محلی، پی در پی موجب توقف پروژه، کُندی عملیات اجرایی، باز طراحی مسیر در مقاطعی از پروژه و مشکلات مختلفی در ۲ سال گذشته شدند.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید صدرا اضافه کرد: با همکاری و همافزایی دستگاههای مختلف اجرایی استان فارس، عملیات اجرایی پروژه به پیش رفت و در اسفند ۹۸ باند رفت بزرگراه آماده بازگشایی بود که بنا به دلایلی از جمله شیوع بیماری کرونا، ملاحظات پلیس راه استان و شورای ترافیک در مورد ضرورت بازگشایی هر ۲ باند رفت و برگشت عملا امکان بهرهبرداری از پروژه میسر نشده و امروز (سهشنبه) شاهد به زیر بار ترافیک رفتن باند ( صدرا به شیراز) در بزرگراه شهید سلیمانی بودیم.
به گفته حاجیپور، محل تقاطع بزرگراه با محور شیراز- مرودشت به دلیل عدم صدور مجوز از سوی سازمان آب منطقهای به دلیل تلاقی با خط انتقال آب از سد درودزن به شیراز در چند مرحله بازطراحی شد و تغییر پیدا کرد اما در نهایت طرح نهایی در اوایل سال ۹۹ به تصویب شورای ترافیک استان رسید و به پیمانکار ذیربط ابلاغ شد که هم اکنون عملیات اجرایی در محل تقاطع در حال انجام است.
وی اظهار داشت: در صورتی که همکاری و هماهنگیهای لازم با شرکت عمران شهر جدید صدرا صورت پذیرد تا اوایل مهرماه ۹۹ کل پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید و بدون تردید با افتتاح کامل این طرح و سایر پروژههای در دست اجرا و آماده اجرا، شتاب توسعه شهر صدرا دو چندان خواهد شد.
حاجیپور ادامه داد: بزرگراه شهید قاسم سلیمانی به طول ۵.۵ کیلومتر و عرض ۳۰ متر با اعتباری افزون بر ۴۲۰ میلیارد ریال از محل منابع داخلی شرکت عمران شهر جدید صدرا ساخته شده است.
شهر جدید صدرا که در دهه هفتاد برای اسکان سرریز جمعیت کلانشهر شیراز احداث شد، در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد.