اردبیل - ایرنا - نخستین دفتر خدمات سلامت شهرستان پارس‌آباد مغان با هدف ارتقای سلامت عمومی و تقویت نظارت بر اصناف و اغذیه‌فروشی‌ها آغاز بکارکرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، فرماندار شهرستان پارس‌آباد مغان روز چهارشنبه در آیین گشایش این دفتر، راه‌اندازی و شروع فعالیت این مرکز را گامی مهم در راستای ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی مردم دانست.

عدالت حاجی‌پور، با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت فردی و اجتماعی افزود: سلامت مقوله‌ای بسیار مهم برای ارتقای شاخص‌های زندگی آحاد جامعه محسوب می‌شود به طوری که رعایت نکردن مراقبت‌های اولیه بهداشتی در زندگی روزمره، علاوه بر ایجاد مسائل و مشکلات جسمی و روحی برای افراد، سالانه هزینه زیادی نیز برای کشور تحمیل می‌کند.

وی همچنین با اشاره به خیز دوباره ویروس کرونا در منطقه و کشور بیان کرد: بیماری کرونا به دلیل کم‌توجهی مردم به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت نکردن پروتکل‌ها و الزامات بهداشتی دوباره در حال گسترش است.

فرماندار شهرستان پارس آباد با قدردانی از اقدامات و تلاش اصناف این شهرستان پس از شیوع کرونا، از مردم خواست با عمل به هشدارها و توصیه‌های ستاد کرونا و رعایت موازین بهداشتی، به قطع زنحیره انتقال این بیماری کمک کنند.

مسوول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان پارس‌آباد نیز در این آیین گفت: دفتر خدمات سلامت پارس‌آباد با رعایت کامل قوانین و مقررات و به منظور تقویت نظارت بر مراکز صنفی و اغذیه فروشی‌ها توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.

ایرج اسماعیلی افزود: در حال حاضر، بسته خدمات سلامت که به این دفاتر واگذار شده شامل صدور کارت بهداشت، آموزش بهداشتی و عملیات اجرایی صدور صلاحیت‌های بهداشتی می‌شود.

وی ادامه داد: با شروع فعالیت این دفتر، پس از این واحدهای صنفی قبل از مراجعه بازرسان مرکز بهداشت، شرایط و وضعیت بهداشتی خود را به دفتر خدمات سلامت گزارش می‌دهند و بازرسان بر این گزارش‌ها نظارت کرده و اقدامات کنترلی لازم را انجام می دهند.

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان پارس‌آباد مهم‌ترین فایده این کار را جدا شدن خدمات حاکمیتی مانند ارائه صلاحیت بهداشتی از خدمات غیرحاکمیتی عنوان کرد و گفت: با راه‌اندازی این مرکز، ارتقای خدمات بهداشت محیط به شکل تخصصی‌تر دنبال می‌شود.

مدیر دفتر خدمات سلامت پارس‌آباد نیز گفت: دفاتر خدمات سلامت در کشور، با هدف ارتقای وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و افزایش ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه و با استناد به تبصره ۳ قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و مواد ۲۴، ۲۵ و ۴۱ آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون اصلاح مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوبه دولت، ایجاد شده است.

علی حبیب‌پور افزود: واحدهای صنفی شهرستان قبل از مراجعه بازرسان بهداشت به محل فعالیت آنها، شرایط و وضعیت بهداشتی خود را به دفاتر خدمات سلامت گزارش می‌دهند و پس از آن بازرسان این مرکز بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده بر فعالیت آنها نظارت می‌کنند.

وی ادامه داد: با شروع به کار دفتر خدمات سلامت شهرستان پارس‌آباد، حدود سه هزار صنف و مرکز مربوط به ماده ۱۳ در خصوص مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تحت پوشش این مجموعه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: دفتر خدمات سلامت پارس‌آباد، در راستای کمک به اصناف و مراکز تولیدی، آموزش، مشاوره و پشتیبانی از صنوف راه‌اندازی شده و دنبال توقف فعالیت اصناف نیست.

به گزارش ایرنا، مراکز خدمات سلامت از حدود سه سال پیش با هدف کاهش تصدی‌گری دولت و ارتقای خدمات بهداشت محیط در کشور راه‌اندازی شده و در راستای اجرای محور هفتم طرح تحول سلامت و ارتقای بهداشت عمومی فعالیت می‌کند.