لندن – ایرنا – «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس و «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در تماسی تلفنی ضمن بررسی تحولات خاورمیانه، نسبت به طرح غیرقانونی الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی توسط رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کردند.

به گزارش روز چهارشنبه دفتر نخست وزیری انگلیس، رهبران دو کشور همچنین در خصوص افزایش تلاش‌ها برای رسیدن به راه حل پیرامون بحران لیبی از طریق مذاکره تاکید کردند.

جانسون و مرکل در خصوص بحران کویید-۱۹ هم رایزنی و درباره اهمیت همکاری‌های بین‌المللی، به ویژه در خصوص یافتن واکسن این بیماری گفت‌وگو کردند.  

در خصوص همکاری‌های دو کشور، نخست وزیر انگلیس، تعهد کشورش را برای رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا برسر آینده روابط دو طرف در دوره پسابرگزیت مورد تاکید قرار داد. 

آلمان از ابتدای ماه جاری میلادی، ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده گرفته است.

وزیر امور خارجه آلمان به همراه همتایان فرانسوی، مصری و لبنانی خود دیروز با صدور بیانیه‌ای مشترک ضمن تاکید بر پایبندی خود به راه‌حل تشکیل دو کشور،‌ طرح الحاق کرانه باختری به فلسطین اشغالی را نقض صریح قوانین بین‌المللی و تهدیدی برای روند صلح میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی عنوان کردند.

«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه،‌ «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر و «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن در این بیانیه‌ مشترک اعلام کردند: هیچ تغییری را در محدوده مرزهای ۱۹۶۷ که مورد توافق دو طرف درگیری نباشد، به رسمیت نخواهند شناخت.

در این بیانیه آمده است: هرگونه الحاق اراضی به فلسطین اشغالی نقض قانون بین‌المللی و تهدید پایه‌های صلح میان دو طرف است.

این چهار وزیر همچنین تاکید کردند: طرح الحاق عواقب خطرناکی برای امنیت و ثبات منطقه به همراه خواهد داشت و مانع بزرگی پیش‌روی تلاش‌ها برای تحقق صلح فراگیر و عادلانه خواهد بود.

وزیران خارجه فرانسه، آلمان، مصر و اردن اعلام کردند: ما بر پایبندی قاطع خود به راه‌حل تشکیل دو کشور از طریق مذاکرات طبق قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل در این‌باره تاکید می‌کنیم.

در بیانیه یادشده همچنین تاکید شد که طرح الحاق، ممکن است عواقب بدی بر روابط این کشورها با اسرائیل بگذارد.

از سویی نخست وزیر انگلیس دوشنبه گذشته (۱۶ تیر ۱۳۹۹) در تماس تلفنی با همتای صهیونیست خود درباره پیامدهای اجرای طرح غیر قانونی الحاق کرانه باختری هشدار داد. وی ضمن ابراز نگرانی از اجرای این طرح، تصریح کرد که این تصمیم دورنمای صلح در منطقه را به خطر می‌اندازد. بوریس جانسون از نتانیاهو خواست تا به مذاکره با دولت فلسطین بازگردد.

او پیشتر هم با انتشار یادداشتی برای روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت هشدار داد که انگلیس هیچ گونه تغییری در مرزهای تعیین شده ۱۹۶۷ را نخواهد پذیرفت مگر این که با توافق دو طرف انجام شود.

نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در انگلیس دیروز با انتشار پیامی در توئیتر، خواستار تحریم اسرائیل و شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت لندن شد. 

بنیامین نتانیاهو ۱۷ می ۲۰۲۰ (۲۸ اردیبهشت) در پارلمان رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که دیگر زمان الحاق شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری به خاک اسرائیل فرا رسیده است.

سرانجام نخست وزیر رژیم صهیونیستی یک هفته پس از این سخنرانی اعلام کرد که الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری یکم ژوئیه جاری انجام می‌شود و تغییری در این برنامه ایجاد نخواهد شد؛ اما به دنبال موج شدید مخالفت‌ها و محکومیت‌های جهانی و داخل فلسطین، اجرای آن به تأخیر افتاد.