مشهد - ایرنا - قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برگزاری کنکورها و آزمون‌ها را در هفته‌های پیش‌رو مناسب نمی‌دانیم و از مسوولان می‌خواهیم که در بحث زمان برگزاری آزمون سراسری دانشگاهها و دیگر آزمون‌ها که به‌صورت تستی و عملی در رشته‌های مختلف برگزار می‌شود تجدیدنظر کنند.

به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر سیدکاظم فرهمند افزود: زمان کنونی را با توجه به شیوع موج دوم کرونا و افزایش چشمگیر آمار مبتلایان و فوتی‌ها هرگز به‌ صلاح سلامت جوانان نمی‌دانیم.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از مبتلایان به کووید ۱۹ در زمان موج دوم همه گیری ویروس کرونا جوانان هستند و علت آن رعایت کمتر و حضور بیشتر در دورهمی‌هاست. 

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متأسفانه توصیه‌ها و هشدارها در زمانی برای برخی از جوانان باورپذیر می‌شود که دیگر دیر شده است و آنها به کرونا مبتلا شده اند در حالی که همواره معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است.

فرهمند افزود: شایع‌ترین شیوه انتشار ویروس‌ها از طریق دست دادن، سرفه کردن و صحبت کردن با فرد ناقل از فاصله نزدیک و یا لمس سطوحی که ویروس روی آنها قرار دارد بوده است از این رو  شستن مستمر دست‌ها با آب و صابون به‌مدت ۳۰ ثانیه، عدم تماس مستقیم دست آلوده با چشم، گوش، بینی و دهان، استفاده از ماسک و دستکش و استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست و سطوح به خصوص برای ضدعفونی کردن اشیاء و سطوح پر لمس همچون کانتر آشپزخانه، صفحه موبایل، رایانه و دستگیره در از جمله مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید -۱۹ است.

وی تاکید کرد: والدین در روزهای کرونایی از فرزندان خود بیشتر مراقبت کنند و دورهمی‌ها و دید و بازدیدها را به زمان بعد از کرونا موکول کنند و در این وضعیت همواره تأکید بر آن داریم که اگر عزیزانمان را برای یک مدت کوتاه و یا طولانی نبینیم بهتر از آن است که خدای نکرده برای همیشه از دیدن آنان محروم شویم.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۱۱ هزار و ۹۳۱ تن  را در کشورمان گرفته است. 

همچنین تاکنون ۲۰۷ هزار نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۱ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۵۶۸ نفر را بیمار کرده و جان ۵۴۱ هزار و ۲۴۸ نفر را در ۲۱۲ کشور گرفته است.

۶ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۸۰۵ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان  تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با سه میلیون و ۴۱ هزار و ۱۲۹ بیمار کرونا و ۱۳۲ هزار و ۹۹۳ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، هند، روسیه و پرو قرار گرفته‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.