مشهد- ایرنا- مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر طبق دستورالعمل جدید وزارت بهداشت، انجام آزمایش رایگان کرونا در ۲۹ مرکز جامع خدمات سلامت زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی محدود شد.

دکتر محمد حسن درخشان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از ابلاغ این دستورالعمل از تمامی افراد با علائم مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا، افرادی که در خانواده‌شان بیمار کرونایی داشته‌اند و یا با افراد مبتلا به کرونا در تماس بوده‌اند در مراکز ویژه خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد آزمایش کرونا گرفته می‌شد.
وی ادامه داد: طبق دستورالعمل جدید از افراد با علائم مشکوک با تجویز پزشک، افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار و مبتلایان به بیماریهای خاص به طور رایگان آزمایش کرونا گرفته می شود و سایر افراد سالم متقاضی باید به مراکز خصوصی برای انجام آزمایش کرونا مراجعه کنند.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ۲۹ مرکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد که آزمایش کرونا در آنها انجام می‌شود ۱۱ مرکز در مشهد و بقیه در سایر شهرستانهای زیر پوشش این دانشگاه فعال هستند.
درخشان افزود: هم‌اکنون روزانه حدود ۶۰۰ آزمایش کرونا در مراکز جامع خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد دریافت می‌شود که نتیجه آزمایش حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از آنان مثبت است.
وی اضافه کرد: در هر مرکز خدمات جامع سلامت دو پزشک استقرار دارند و زمان فعالیت مراکز ویژه خدمات جامع سلامت  به مدت دو ساعت و تا ۲۰ شب افزایش یافته است در حالی که ساعت فعالیت این مراکز پیش از این تا ساعت ۱۸ بود.

حدود ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به بقیه این جمعیت توسط دانشکده و دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر مشهد ۱۳ شهرستان در استان خراسان رضوی را نیز زیر پوشش دارد.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۱۱ هزار و ۹۳۱ تن  را در کشورمان گرفته است. 

همچنین تاکنون ۲۰۷ هزار نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۱ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۵۶۸ نفر را بیمار کرده و جان ۵۴۱ هزار و ۲۴۸ نفر را در ۲۱۲ کشور گرفته است.

۶ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۸۰۵ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان  تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با سه میلیون و ۴۱ هزار و ۱۲۹ بیمار کرونا و ۱۳۲ هزار و ۹۹۳ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، هند، روسیه و پرو قرار گرفته‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.