این تقدیرنامه وزارتی از سوی دکتر سیدحسین داوودی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه در قالب در نامه مکتوب خطاب به دکتر سیدمحمد حسین بحرینی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابلاغ شده است.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه در همین خصوص گفت: ظرف ماههای اخیر همزمان با بحران شیوع ویروس همهگیر کرونا، سه طرح نوآورانه شامل ایجاد و تاسیس انباره داده بیماران مبتلا به کووید ۱۹، سامانه تجربهنگاری کووید ۱۹ و نیز طراحی سامانه پیوند یکپارچه درمان موسوم به "سپید" توسط اساتید و کارشناسان این مرکز آموزش عالی اجرا شدهاند.
سیدمسعود ساداتی افزود: با ایجاد "انبار داده بیماران کرونایی" امکاناتی همچون پیگیری و رصد وضعیت بیماران در سطوح درگیری یکم تا سوم بیماری، پایش ثبت کدهای تشخیص در سامانه اطلاعات بیمارستانی موسوم به HIS، پایش کمثبتی در سامانههای وزارت بهداشت و سامانه اطلاعات بیمارستانی (HIS)، تصحیح نتایج آزمایشها در خصوص شمارش اجزای تشکیلدهنده خون به ویژه غلظت متوسط هموگلوبین در گلبولهای قرمز (MCMC)، ارتقاء میزان صحت اطلاعات در سامانههای وزارتی، رصد سی.تی.اسکنهای بیماران مثبت کرونا، مکانیابی نقاط پرخطر با محوریت مراکز جامع سلامت و همچنین مکانیابی نقاط پرخطر با محوریت نقاط دقیق تجمع افراد مبتلا که هماینک در دست بررسی قرار دارد، میسر گردید.
وی ادامه داد: نخستین "سامانه ثبت تجربیات امکان دستیابی" در کشور نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی شده است.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد "ثبت و نگهداری تجارب سازمانهای مختلف در یک بستر به صورت ساختیافته، امکان تگگذاری و دستهبندی تجربهها به صورت نظاممند، تحلیل نحوه عملکرد سازمانی در ارتباط با رویدادی مشخص، فراهمسازی بستر جامع برای پژوهش و دادهکاوی(Data mining) در حوزههای دانشگاهی، تشخیص نیازمندیها و فرصتهای جدید کاری و علمی، کمک به حوزه کارآفرینی و همچنین بهرهگیری از تجارب موفق" را مزایای "سامانه ثبت تجربیات امکان دستیابی" برشمرد.
وی همچنین به طراحی و اجرای سامانه پیوند یکپارچه درمان موسوم به "سپید" در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره و بیان کرد: "ایجاد درگاه اتصال سامانههای اطلاعات درمانی در این دانشگاه و ارائه خدمات به تمام ذینفعان در سطوح مختلف شامل کارکنان و مدیران بیمارستان و کاربران ارشد دانشگاه" با هدف کمک در تصمیمگیری و انتخاب رویکرد مناسب هم از اهداف طراحی سامانه سپید هستند.
۸۰ درصد از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. به بقیه جمعیت این توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
خدمات بهداشتی، درمانی، علمی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر کلانشهر مشهد به ۱۳ شهرستان دیگر خراسان رضوی ارائه میشود.
استان خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع وسعت، معادل هفت درصد مساحت کل کشور شامل ۲۹ شهرستان، ۷۷ شهر، ۷۰ بخش و دو هزار و ۵۴۰ روستا است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۴۸ هزار و ۳۷۹ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری جان ۱۲ هزار و ۸۴ نفر از هموطنانمان را تاکنون در سطح کشورمان گرفته است. همچنین ۲۰۹ هزار ۴۶۳ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران تاکنون درمان شدهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان نیز ۱۱ میلیون و ۹۷۶ هزار و ۳۱۰ نفر را بیمار کرده و جان ۵۴۷ هزار و ۱۴۲ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. شش میلیون و ۹۲۰ هزار و ۸۴۱ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با سه میلیون و ۹۷ هزار و ۴۲۱ بیمار کووید ۱۹ و ۱۳۳ هزار و ۹۷۷ قربانی ویروس کرونا بیشترین آمار را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. هماینک پس از آمریکا به ترتیب کشوهای برزیل، هند، روسیه و پرو بیشترین جمعیت مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ را دارند.
ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کووید ۱۹ کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.