علیرضا رزم حسینی روز چهارشنبه در مراسم معرفی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی افزود: جاذبه این ستاد بیش از دافعه آن است و امیدواریم در این مسیر خطیر، طلایهداران امر به معروف در جهت گسترش فرهنگ دینی و ارتقای سطح اعتماد عمومی به نظام گام بردارند.
وی وظیفه این ستاد را در ایام شیوع بیماری کووید ۱۹، تشویق و ارتقای مراقبتهای پزشکی میان مردم دانست و ادامه داد: امیدواریم جمهوری اسلامی هرچه سریعتر از بند این بیماری منحوس جهانشمول رها شود.
استاندار خراسان رضوی به ویژگی اسلامی و مردمی بودن نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: در فرهنگ اسلامی چیزی به عنوان مقامات نداریم بلکه جایگاه مسوولیت داریم و این مسوولیتها نزد مسوولان امانت است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی نیز در این مراسم با قدردانی از فعالیتهای دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر این استان گفت: این ستاد بدون اینکه بودجهای به آن تخصیص یابد فعالیتهای بسیار خوبی انجام داده است.
آیتالله سید احمد علمالهدی افزود: در جامعه باید رعایت اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر به وجود بیاید، همانگونه که مردم واجبات را انجام میدهند باید فریضه امر به معروف و نهی از منکر را نیز انجام دهند.
وی ادامه داد: امیدواریم از ظرفیت نیروهای مخلص و کارآمد در ستاد امر به معروف و نهی از منکر به درستی استفاده شود و ابتکارات بیشتری صورت گیرد.
دبیر پیشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی نیز گفت: تشکیل گروههای اندیشه ورز و مطالعه دقیق قانون و تدوین نقشه راه ستاد از جمله اولین اقداماتی است که در ستاد استان انجام شده است. همچنین بر اساس این نقشه راه، آموزش و پژوهش در دستور کار قرار گرفته و نخستین مرکز آموزش تخصصی امر به معروف و نهی از منکر کشور با همکاری آستان قدس رضوی تشکیل شده است.
عبدالله ارجائی به آموزش افزون بر ۱۰ هزار نفر برای امر به معروف و نهی از منکر در ستاد خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: با توجه به جایگاه ویژه شهر مشهد و استان و تاکید نماینده ولی فقیه بر تشکیل گروه های تذکر لسانی، این گروه ها تحت عنوان طلایه داران در مناطق مختلف استان در قالب ۳۶ منطقه تشکیل و پس از آموزش و سازماندهی آنها عملیات متناسب با محلات و مناطق مختلف برای آنها تعریف شده است.
وی ادامه داد: به منظور الگوسازی و فرهنگ سازی معروفات در جامعه جشنوارهای با عنوان مفلحون برنامه ریزی و اجرا شد که در آن طبق دستورالعمل مشخص برترینهای امر به معروف و نهی از منکر استان در قالب های مختلف از جمله کسبه، بازاریان، دانش آموزان، اساتید دانشگاه، معلمان، کارکنان، مدیران در نقاط مختلف استان مورد ارزیابی قرار گرفته و برترینهای آنها در سه قالب صنفی شهرستانی و استانی مورد تقدیر قرار گرفتند و تاکنون بیش از سه هزار نفر در استان شناسایی و تقدیر شدهاند.
دبیر پیشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی گفت: در حوزه ادارات، سازمانها و نهادها نیز تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر مورد تاکید بوده و در همین راستا با ۸۵ دستگاه اجرایی و همچنین نهادها و مجموعه های بخش خصوصی و کارخانجات تفاهمنامهای منعقد شده که هر سال این تفاهم نامه تمدید میشود. در حوزه مطالبهگری و حمایت از تشکل های امر به معروف و نهی از منکری نیز این ستاد تاکنون از ۲۲ تشکل مرتبط در عرصه های مختلف حمایت نموده و برای ثبت آن ها تسهیلگری نموده است.
وی افزود: حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر یکی دیگر از وظایف ستاد بوده که در این مسیر پنج پروندهای که قبل از تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تشکیل شده بود به نتیجه رسیده و به منظور حمایت از اقدامات قانونی آمران به معروف و ناهیان از منکر تفاهمنامهای چهارجانبه با نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دستگاه قضایی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر امضا شده است.
ارجائی به تاسیس ۲۱ شعبه ویژه به منظور رسیدگی به پرونده احتمالی آمران به معروف و ناهیان از منکر در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: ۱۱ وکیل پایه یک دادگستری به صورت رایگان با ستاد همکاری می نمایند. احصای بیش از ۱۲۰۰ معروف و منکر واجب و همچنین ۱۰ مسئله و معضل اجتماعی در خراسان رضوی و به خصوص مشهد از جمله دیگر اقدامات این ستاد بوده که برای رفع معضلات اجتماعی انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در ماه های اولیه شیوع ویروس کرونا ضمن فرهنگسازی برای استفاده از ماسک و مواد بهداشتی، افراد، گروهها و تشکل های فعال در عرصه خدمت رسانی به مردم شناسایی و ضمن تقدیر از آنها برنامه ریزی برای جلوگیری از موازی کاری در این زمینه انجام گرفت.
در این مراسم سردار علیاکبر افراسیابی به عنوان دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی معرفی شد.
سردار افراسیابی پیش از این، جانشین قرارگاه اجتماعی و امنیتی شهید برونسی مشهد و فرمانده یگان حفاظت آستان قدس رضوی بود.