مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: توسعه ساختمان سازی و پروژه‌های عمرانی و همچنین صنایع معدنی در این استان دو فرصت جدید برای برون رفت از مشکلات کرونا و رونق صنعت این استان است.

علی رسولیان روز چهارشنبه در مراسم معرفی مدیرعامل جدید شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی افزود: کشور در شرایط بسیار دشوار از نظر اقتصادی به سر می‌برد و براساس آمار موجود ۱۰ درصد از شاخص‌های کلان اقتصادی کشور در نتیجه تحریم‌ها کاهش یافته است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شیوع بیماری کرونا نه تنها اقتصاد ایران بلکه اقتصاد کل دنیا را به مشکلات اساسی دچار کرده و نرخ بیکاری را در برخی کشورها تا ۶ درصد افزایش داده است.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: شیوع کرونا در عرصه بازار تقاضا را به شدت کاهش داده و بر عرضه کالا و خدمات تاثیر منفی گذاشته و سرمایه‌گذاری‌ها را تا ۴۵ درصد کاهش داده است، حدود ۴۰ درصد شاخص‌های بورس در جهان ریزش داشته و رشد متوسط اقتصاد جهان را به منفی ۶ درصد رسانده است.

وی افزود: در ایران دو عامل تحریم های اقتصادی و شیوع کرونا در یک هم افزایی ضربه بزرگی به اقتصاد وارد کرده و کار را به جایی رسانده است که اکنون درخواست بنگاه‌های اقتصادی به حد تامین حداقل‌ها برای تولید یعنی واردات مواد اولیه با ارز آزاد یا با هر مبلغی رسیده است.

رسولیان ادامه داد: خراسان رضوی در سال گذشته و قبل از شیوع کرونا با وجود محدودیتها و فشارهای اقتصادی وضعیت مناسبی داشت، ۱۳.۷ درصد فرصتهای شغلی بوجود آمده در کشور طی سال گذشته به خراسان رضوی تعلق داشت، سرمایه‌گذاری صنعتی آن ۸۵ درصد و مصرف برق و گاز صنعتی آن ۱۰ تا ۱۱ درصد رشد کرد.

وی گفت: اما بعد از شیوع کرونا شرایط اقتصادی خراسان رضوی کاملا تغییر کرد و از آنجا که بخش قابل توجهی از اقتصاد استان وابسته به گردشگری و زیارت بود، تعطیلی این حوزه و بنگاه‌های اقتصادی وابسته به آن آسیب بسیار به اقتصاد استان وارد کرد و شاید خراسان رضوی در بین استانهای دیگر بیشترین آسیب را از کرونا متحمل شد.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در شرایط کنونی می‌توان با فعال کردن دو بخش صنایع معدنی و فعالیتهای عمرانی و ساختمانی بسیاری از حوزه صنعت و تولید استان را فعال کرد و رونق داد.

وی افزود: هنوز تقاضا در ایران و دنیا برای صنایع معدنی وجود دارد، در طول سه یا چهار ماه گذشته تفاهمنامه‌هایی با شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) و شرکت مس ایران در استان منعقد شد.

رسولیان اظهار امیدواری کرد بتوان هر چه سریعتر با به مزایده گذاشتن معادن، حوزه صنایع معدنی در استان را بیش از گذشته فعال کرد.

وی ادامه داد: ظرفیت بسیار در حوزه ساختمان سازی و فعالیتهای عمرانی در خراسان رضوی بویژه مشهد وجود دارد و ۴۰ تا ۵۰ درصد حوزه صنعتی به ساختمان سازی وابسته هستند و با رونق فعالیتها در این بخش نیز می‌توان صنایع وابسته را توسعه داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در زمان مدیریت سابق شرکت شهرکهای صنعتی استان دو اقدام بزرگ شامل ساماندهی اسناد واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی و دیگری شناسایی واحدهای آسیب دیده و دارای مشکل در قالب کلینیک صنعت و کمک به آنها برای بازگشت به چرخه تولید انجام گرفت که با همکاری تشکلهای اقتصادی توفیقات خوبی در این زمینه بدست آمد.

وی افزود: هرچند طی چند سال اخیر اقدامات بسیار برای توسعه زیرساختهای شهرکهای صنعتی استان انجام گرفت اما هنوز مشکلات بسیار در این بخش گریبانگیر واحدهای صنعتی است که باید برای رفع آنها و تامین همه زیرساختهای مورد نیاز برای بخش تولید در شهرکها و نواحی صنعتی استان تلاش کرد.

رسولیان ادامه داد: شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی طی دو سال گذشته در حوزه رونق ساخت داخل و بهره گیری از شرکتهای دانش بنیان، برگزاری نمایشگاه‌ها و به نمایش گذاشتن توانمندیهای داخلی تلاش بسیار کرد که از اقدامات مطلوب در دوران تحریم به شمار می‌رود.

وی توسعه زیرساختها در شهرکها و نواحی صنعتی، شناسایی واحدهای صنعتی که زمین در شهرکها را در اختیار گرفته و مشغول فعالیت نیستند، تامین زمین برای فعالیت واحدهای جدید در شهرکها، شناسایی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل و کمک به احیای آنها را مورد تاکید قرار داد.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: شهرک صنعتی شماره پنج مشهد معطل یک مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست است تا فعالیت خود را در زمینی به مساحت هزار و ۴۰۰ هکتار آغاز کند، ضروری است این موضوع هرچه سریعتر مورد پیگیری قرار گیرد.