«محمد حسن آصفری» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: اقتصاد تک محصولی در نظام اقتصادی دنیا بیمار و ناقص است و اگر قرار است آثار تحریمی و فشارهای اقتصادی دشمنان کاهش یابد بایستی مجلس شورای اسلامی و دولت پوست اندازی در رویه فعلی اقتصاد را در اولویت قرار دهند و سهمگذاری برای بخشهای مختلف در درآمدزایی با حمایت اصولی دنبال شود.
وی ادامه داد: در سال های اخیر قدمهای مثبتی از سوی تصمیمسازان کلان کشور برای حرکت به یک اقتصاد درونزا و مالیات محور برداشته شده اما این اقدامات نیازمند تکمیل شدن است تا بتوان مسایل مالی کشور را مدیریت کرد و برای برونرفت از مشکلات اقتصادی باید اقتصاد دانشبنیان بر پایه حمایت از تولید داخل و جذب سرمایهگذاری برجستهسازی شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دلیل اصلی مشکلات اقتصادی در نتیجه اعمال تحریمهای ظالمانه دشمنان بهدلیل اتکا به درآمدهای نفتی است، در صورتی که اگر بودجه کشور بر اساس تولید و اقتصاد دانشبنیان تنظیم شود هیچ قدرتی نمیتواند مانع توسعه و بالندگی کشور شود.
آصفری اظهار داشت: برای خروج از بحران اتکا به درآمدهای نفتی باید نگاه مردم، مجلس و دولت به مقوله اقتصاد تغییر کرده و با ارزیابی و حمایت ظرفیتهای داخلی، ایدههای دانشبنیان و فناور نسل جوان، استفاده حداکثری از صنعت و کشاورزی و اجرای سیاستهای تشویقی در فرآیند جذب سرمایهگذاری خارجی زمینه توسعه و بالندگی کشور فراهم شود.
وی اضافه کرد: محوریت اقتصاد تولیدی و مالیاتی با تولید ارزش افزوده و رفع نیازهای مصرفی همراه است در صورتی که اقتصاد متکی به نفت و خامفروش این محصول ، نه تنها ارزش افزودهای برای کشور ندارد بلکه به نوعی هدررفت سرمایه ملی نیز محسوب میشود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: نیاز است که با فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی مسیر اسیبزای اقتصاد به سرعت ترمیم شود و جایگزینی ارایه فرآوردههای افزوده نفت به جای خام فروشی نیاز به تکیه بر گسترش صنایع دانشبنیان و تقویت زنجیره تولید بر مبنای فناوری روز دنیا دارد.
آصفری افزود: کارگروهی تخصصی با هدف تقویت اقتصاد دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی راهاندازی شده و در مدت کوتاهی که از عمر مجلس یازدهم میگذرد نشستهای متعددی با اعضای هیات دولت و فعالان اقتصادی کشور برگزار شده است که تصمیمات کارگشایی در این زمینه با قوت دنبال خواهد شد.
استان مرکزی هفت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد که ۲ کرسی آن متعلق به حوزه انتخابیه اراک، کمیجان و خنداب است.