تهران- ایرنا- معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: با اجرایی شدن لایحه درآمد پایدار و مالیات بر افزوش افزوده امیدواریم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بتوانند سهمی پررنگ در توسعه و اعتلای کشور ایفا کنند.

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مهدی جمالی نژاد در نشست مدیران ارشد وزارت کشور با بیان اینکه ۷۴ درصد جمعیت کل کشور در شهرها و ۲۶ درصد نیز در روستاها سکونت دارند، گفت: باید با برنامه ریزی دقیق و حساب شده ای بتوانیم منابع و امکانات مان را به شهرها و روستاهایمان تخصیص دهیم و شاهد بهترین وضعیت درشهر ها و روستاهای کشورمان در حوزه های رفاه و امنیت باشیم.
معاون عمرانی وزیر کشور  افزود: در کشور ۱۳۱۸ شهرداری، ۳۷۱۱۵ دهیاری، ۱۲۵۹۹۲ عضو شورای اسلامی شهر و روستا وجود دارد که خانواده بزرگی محسوب می شوند.
معاون وزیر کشور با اشاره به این ظرفیت بزرگ گفت: با اجرایی شدن لایحه درآمد پایدار و مالیات بر افزوش افزوده امید داریم که شهرداری ها و دهیاری‌ها بتوانند سهمی پر رنگ در توسعه و اعتلای کشور ایفا کنند.
وی همچنین خبر داد: به منظور راهبری و انتظام بخشی به شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و نیز تکالیف و وظایف واگذار شده در قوانین بالادستی برای تهیه و تدوین و ابلاغ مجموعا ۵۹۵ مورد شامل ۳۱ آیین‌نامه، ۲۵۷ بخشنامه، ۱۶۷ دستورالعمل، ۸۶ شیوه‌نامه، ۳۵ تفاهم‌نامه و ۱۹ مورد سایر ابلاغیه‌ها اقدام شده‌ است. 
رییس سازمان شهرداری ها ودهیاری های کشور با بیان افزایش ۱۷۸.۷ کیلومتر به طول خطوط قطار شهری معادل ۵۴% کل خطوط در حال بهره‌برداری کشور، گفت: در سالهای اخیر، ۷۱ هزار دستگاه تاکسی، ۷۰۰ دستگاه اتوبوس و ۴۶۰ دستگاه مینی بوس نوسازی شده است.

رویکرد دولت بر توسعه حمل و نقل عمومی در کشور است تا مسافرت ها هم آسان و هم کم هزینه در کشور انجام شود.

جمالی نژاد خاطرنشان کرد: به استناد ماده ۹ آیین‌نامه اجرایی نحوه انجام معاینه و صدور برگ معاینه فنی خودرو، سامانه سیمفا با هدف صدور گواهی یکپارچه معاینه فنی راه‌اندازی شدد. 
معاون وزیر کشور تصریح کرد: درحال حاضر در سطح کشور ۶۲۴ مرکز معاینه فنی سبک با ظرفیت ۷۹۲ خط، فعال است که از این تعداد ۴۹۸ مرکز قابلیت بازدید چشمی خودروهای دوگانه‌سوز را دارا هستند. 
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با قابل قبول دانستن مجموع عملکرد دولت در شهر ها و روستاها، گفت: در همین دولت یکی از بزرگترین معضل ها که پسماندهای شهری و روستایی بود، به طور کامل حل شد.
وی ادامه داد: ساماندهی ۹۶ محل دفن پسماند شهری و استقرار سیستم جمع‌آوری پسماند در ۳۰ هزار روستای کشور با تدبیر شهرداری ها و دهیاری در کل کشور صورت گرفت.
معاون عمرانی وزیر کشور بر لزوم توجه بیشتر به جایگاه شهرداری ها و دهیاری های کشور در امر توسعه و آبادانی کشور تاکید کرد و گفت: شهرداری ها و دهیاری ها به عنوان نهادهای غیر دولتی ظرفیت بزرگی در توسعه کشور محسوب می شوند و باید با فعال سازی این طرفیت های بتوانیم، آبادانی بیشتر  را در شهر ها و روستاهای کشور شاهد باشیم.