جعفر وحدت روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال، مبارزه با سن مادری در سطح ۹۳ هزار و ۶۵۳ هکتار و مبارزه با پوره سن در سطح بیش از ۹۴ هزار هکتار عملیاتی شدهاست.
وی با اشاره به افزایش ۲ برابری سطح مبارزه با سن غلات در آذربایجانغربی بیان کرد: این اقدام با به کارگیری ۲۰۰ نفر از کارشناسان شبکه های مراقبت و پیش آگاهی بخش دولتی و غیردولتی در جهت نظارت بر مزارع گندم استان انجام شدهاست.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: سن غلات از مهمترین آفات مزارع گندم و جو بوده و از برگ، جوانه، ساقه، سنبله و دانههای گندم و جو تغذیه کرده و به مزارع خسارت می زند؛ این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) میشود.
وحدت با بیان اینکه مبارزه علیه آفت سن اعم از سن مادر و پوره نقش مهمی در ارتقای کیفیت محصول در مزارع گندم دارد، افزود: مبارزه نکردن با عوامل خسارت زای گیاهی باعث وارد شدن خسارت بیش از ۳۰ درصدی به مزارع میشود و میتواند افت کمی و کیفی محصول را در پایان فصل برداشت به همراه داشته باشد.
مبارزه با علف های هرز نیز در سطح ۲۳۲ هزار هکتار از مزارع در سال زراعی جاری انجام گرفتهاست و مزارع گندم استان جزو پاکترین مزارع کشور از نظر مبارزه با علف های هرز به شمار میروند.
سن از آفات مهم غلات به ویژه گندم و جو در کشور است که علاوه بر خسارت کمی و کاهش عملکرد، باعث افت شدید کیفیت نانوایی گندم میشود
امسال ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع آذربایجانغربی به کشت گندم اختصاص یافته که از این مقدر ۲۹۰ هزار هکتار به صورت دیم و ۹۰ هزار هکتار نیز به صورت آبی کشت شده است.