فرامرز دانش روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این طرحهای عمرانی روستایی از جمله بهسازی معابر، بوستان کودک، بوستان روستایی و سایبان آرامستان از اعتبارات دفتر امور روستایی است که علاوهبر این پروژهها۲ طرح بهسازی معابر، بهسازی معابر و بوستان کودک در روستاهای انزا و جمیدر در یک ماه اخیر افتتاح شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان سرباز حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که فقط ۲ هزار نفر آن در شهر و بقیه در سطح ۴۴۰ روستا سکونت دارند، افزود: این شهرستان روستاییترین شهرستان کشور است برای همین باید دهیاران و شوراهای اسلامی برای زیباسازی، عمران و آبادانی روستا بیشتر تلاش کنند.
فرماندار سرباز ادامه داد: مدیر بحران یک روستا دهیار است و از دهیاران انتظار داریم که در روستاهای خود شورای مشورتی داشته باشند و در مواقع بحرانی و غیر بحرانی تمامی امور روستایی را طبق اولویت مصوب کنند.
وی ادامه داد: همچنین هرگونه وقایع و اتفاقاتی سیاسی، اجتماعی و امنیتی که در روستاها رخ میدهد توسط خود دهیار به مسوولان مافوق شهرستانی گزارش داده شود.
دانش گفت: دهیاران باید بدنبال اشتغال پایدار باشند و در حوزههای مختلف کارآفرینی روستایی (بوم گردی، گردشگری،صنایع دستی، کشاورزی، تولیدی و خدماتی) فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه دهیاری نهادی خودگردان است و تنها دولت ریل گذار و حمایت کننده است، خاطرنشان کرد: روستاها پاک ترین اماکن جهان محسوب میشوند بنابراین روستاها باید از شهرها قشنگ تر شوند و دهیاران با گرفتن عوارض روستایی برای زیبایی و نظافت روستا، از ظرفیت ساکنان روستایی استفاده کنند.
فرماندار سرباز افزود: فقط ۱۵ درصد معابر روستایی شهرستان سرباز آسفالته و بیشتر آنها خاکی و سخت گذر هستند.
به گزارش ایرنا شهرستانهای سرباز ۲۰ اسفند ۹۸ تاسیس شده و دارای چهار بخش شامل مرکزی، مینان، کیشکور و نسکند است که پرآب ترین و طویل ترین رودخانه استان را دارد.
رودخانه سرباز از جاذبههای طبیعی و گردشگری است و معروف به هندوستان کوچک که میوههای گرمسیری انبه، چیکو، پاپایا، موز، گواوا و زیتون محلی(گواوا) منحصر به فردی دارد.
این شهرستان با وسعت ۶هزار و ۳۵۰ کیلومتر مربع در ۴۳۵ کیلومتری زاهدان مرکز سیستان وبلوچستان واقع شده است.