«سرگئی لاوروف» روز جمعه در سخنانی در ششمین همایش علمی-کارشناسی بین المللی «دیدگاههای پریماکوف» که به صورت وبینار برگزار شد، خاطرنشان کرد:من با این دیدگاه موافقم که ریسک هسته ای اخیرا در جهان افزایش یافته است و وضعیت در عرصه امنیتی و ثبات راهبردی بین المللی به صورت آشکار وخیم است.
وی افزود: علت بروز این مساله نیز برای همه آشکار است. آمریکا می خواهد موقعیت برتر جهانی را دوباره به دست بیاورد و در عرصه ای که رقابت بین قدرت های بزرگ می نامند، پیروز باشد.
لاوروف گفت: آنها (مقامهای آمریکایی) از اصطلاح ثبات راهبردی صرف نظر می کنند و آن را رقابت راهبردی می نامند و می خواهند پیروز شوند.
وی ادامه داد: آمریکا به نابودی کامل ساختار کنترل تسلیحات می پردازد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه در اجلاس آینده سران پنج عضو دائمی شورای امنیت از نظریه غیرقابل قبول بودن جنگ اتمی دفاع خواهد کرد.
وی افزود: ما بویژه نگران هستیم که در دو سال گذشته آمریکا به این اصل اشاره نکرده است که جنگ اتمی طرف پیروز ندارد و بنابراین هیچگاه نباید آغاز شود.
لاوروف در همین حال خاطرنشان کرد که نباید افراط کرد و از ایده کسانی که می گویند باید سلاح هسته ای را بطور کامل منع کرد و موج اعتراض ها را در این عرصه گسترش داد، حمایت کرد.
دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه به تازگی اعلام کرد که مذاکرات درخصوص اجلاس سران پنج کشور عضو دائمی دائمی شورای امنیت جریان دارد اما هنوز تاریخ و مکان آن تعیین نشده است.
روسیه علاقه مند به حفظ استارت-۲ است
وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه علاقه مند به حفظ پیمان منع تسلیحات تهاجمی راهبردی (استارت-۲) برای کاهش سلاح های تهاجمی است. اما علاقه روسیه به حفظ این پیمان بیشتر از آمریکا نیست.
وی افزود: در صورت بی اعتبار شدن و فسخ پیمان استارت-۲ روسیه به صورت تضمین شده امنیت خود را تامین خواهد کرد.
لاوروف تصریح کرد که در زمان حاضر سخن گفتن از گامهایی که روسیه در صورت عدم تمدید پیمان استارت-۲ برمی دارد زود است.
گفتنی است پیمان استارت -۲ آخرین توافق کنترل تسلیحاتی بین دو قدرت اتمی است که فوریه (بهمن/اسفند) ۲۰۲۱ منقضی میشود.
توافق درباره دیدار سران روسیه و آمریکا وجود ندارد
لاوروف در ادامه سخنان خود گفت که روسیه از دیدار با آمریکا در سطح عالی صرف نظر نمی کند اما در زمان حاضر چنین توافقی بین دو طرف وجود ندارد.
به گفته وی، مسکو هیچ کمبود تمایلی برای همکاری با واشنگتن در همه سطوح ندارد.
شواهدی دال بر ارتباط روسیه با طالبان انطور که آمریکاییها ادعا می کنند وجود ندارد
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود گفت که آمریکا هیچ گونه شواهدی برای اثبات اتهام به روسیه در ارتباط داشتن با گروه طالبان ارائه نکرده است.
وی افزود: من فقط می توانم تاکید کنم که این ادعاها علیه روسیه شایعات غیرمنصفانه است. تاکنون هیچ گونه شواهدی به روسیه ارائه نشده است.
روزنامه نیویورک تایمز به تازگی نوشت که یک واحد تجسسی روسیه گروه طالبان را تشویق به حمله به نظامیان ائتلاف آمریکایی در افغانستان و کشتن آنها کرده است.
به دنبال انتشار این مقاله روزنامه در مورد همکاری روسیه با طالبان برای حذف نیروهای آمریکایی در افغانستان، دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد: گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مبنی بر همکاری مخفیانه روسیه با گروه طالبان کذب و بیاساس است.
پسکوف افزود: سرویسهای اطلاعاتی آمریکا که به ضربه زدن به رئیس جمهور خود ادامه میدهند باید به اظهارات او در این باره نیز توجه کنند.
روسیه علاقه مند به تکرار سرنوشت لیبی برای هیچ کشور نیست
وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه نمی خواهد که هیچ یک از کشورهای خاورمیانه به سرنوشت لیبی دچار شود.
وی افزود: ما علاقه مندیم که همکاریهای سودمند در عرصه های اقتصادی و بازرگانی و سرمایه گذاری و حوزه های دیگر را با کشورهای منطقه خاورمیانه توسعه دهیم و از این منظر نمی خواهیم که هیچ یک از کشورهای منطقه سرنوشت لیبی را تکرار کند.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیار گستردهای روبهرو بوده است.
این کشور در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست السراج بر سر کار آمد که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیاست و در بخش شرقی و جنوب نیز حفتر بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات متحده عربی، یونان و قبرس حمایت میشود.