تهران – ایرنا- خبرگزاری فرانسه در گزارشی اعلام کرد، کارگران خارجی غیرقانونی و غیررسمی در عربستان به خاطر وضعیت بد معیشتی، بیکاری و بدهکاری، اکنون شیوع کرونا را فرصتی برای ترک این کشور می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک کارگر سودانی که کار و پولی ندارد و در ریاض سرگردان است، امیدوار است که شیوع کرونا فرصتی را برای خروج او از این کشور فراهم آورد.

فعالان حقوقی معتقدند، در حالی که ویروس کرونا، باعث شد تا شمار زیادی از کارگران خارجی خاک عربستان را ترک کنند، اما همچنان صدها هزار کارگر غیر قانونی در خاک این کشور حضور دارند که تلاش‌ها برای مبارزه با این ویروس را دشوار می‌کند.  

بر اساس این گزارش، بسیاری از این کارگران در منازلی کوچک و شلوغ زندگی می‌کنند که بنابر اعلام فعالان حقوق بشری در آن‌ها شیوع کرونا گزارش شده است.

بسیاری مشکل را در نظام کفالت درعربستان سعودی می‌دانند ومنتقدان این نظام معتقدند: نظام کفالت، کارگران را به کارفرمایان متصل می‌کند به طوری که کارگران تنها با اجازه کارفرمایانشان اجازه ورود و خروج به عربستان دارند و این در زمانی که کارگران بدهکار باشند، امکان خروج از کشور را سخت می‌کند.

بسیاری از این کارگران بدهکار هستند و به آن‌ها پیش از پرداخت بدهیشان اجازه خروج از کشور داده نمی‌شود.

«أنس شاکر»  پژوهشگر در مرکز «میگرانت رایتس» به خبرگزاری فرانسه گفت: دولت سعودی باید این کارگران غیررسمی بدهکار را مورد بخشودگی قراردهد یا آن‌ها را به کشورهایشان بازگرداند.

در حالی که بیش از ۲۰۰ هزار نفر در عربستان به کرونا مبتلا شدند، برخی از کاربران سعودی در شبکه‌های اجتماعی کارگران خارجی را علت شیوع کرونا در کشور خود می‌دانند و خواستار خروج آن‌ها از عربستان هستند.

در سیستم کفالت عربستان هر فردی که خواستار اقامت درعربستان است، باید یکی از شهروندان سعودی را به عنوان کفیل خویش معرفی کند تا با ضمانت او به کار و زندگی بپردازد.

از سوی دیگر یک مسؤول در جنوب آسیا به فرانس پرس گفت: درخواست برای خروج کارگرانی که بدهیشان افزایش یافته و در عربستان سرگردان هستند، افزایش یافته است.

برخی دیگر از کارگران خارجی به سوء استفاده و بی عدالتی نظام کفالت در عربستان اعتراض کردند، حاتم کارگر ۴۵ ساله می‌گوید: کفیل (ضامن) او خواستار بخش بیشتری از درآمدش برای تمدید اقامت او شده است و تهدید کرده که او را اخراج خواهد کرد.

این کارگر برای حمایت از خانواده‌اش نیاز به ادامه کار در عربستان دارد و با تهدید کفیل خود، مجبور شده است که مبلغ بیشتری را قرض کند.  

بر این اساس صدها هزار کاگر خارجی با وضع اسفناکی درعربستان زندگی می‌کنند و کرونا این امید را ایجاد کرده که راهی برای خروج کارگران خارجی از این کشور باشد.