به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید احمد علم الهدی وی در خطبه مجازی نماز جمعه مشهد افزود: بانوان باید در فصل تابستان سعی کنند حجاب خود را حفظ کنند و بیحجاب نباشند.
وی ادامه داد: نمیگوییم این ویروس و بلیه عذاب خدا بر مردم است، خدا ما را در دنیا عذاب نمیکند چون خلیفه پیغمبر، جانشین و وصی پیغمبر (ص)، وجود اقدس مولا امام زمان (عج) در بین ما هستند، هرچقدر هم استحقاق عذاب داشته باشیم خدا ما را عذاب نمیکند و زمانی این بلیه از ما دفع میشود که ما وسیله ترحم پروردگار و نه وسیله غضب خدا را فراهم کنیم.
امام جمعه مشهد گفت: در مواقعی که بلا نازل میشود مانند الان که این ویروس منحوس آمده، باید عملی انجام دهیم که مورد رضایت خدا باشد تا مشمول رحمت حق قرار بگیریم و بلا از ما دفع شود اما اگر عملی انجام دهیم که موجب غضب و خشم خداست، خدا رحم نمیکند و این بلا را برنمیگرداند.
وی افزود: عفت در مرد و زن یک حالت صیانت و حفاظت درونی انسان است، عفت حالتی است که جلو انحراف در انسان را میگیرد، مانع فساد میشود. عفت یک حالت باطنی و یک نوع جریان ایمانی در درون انسان است که اگر این عفت در درون انسان حاصل شد، نتیجهاش محفوظ ماندن از هر نوع تجاوز، فساد و انحراف است. عفت تنها حجاب نیست بلکه حجاب مصداق عفت است.
آیتالله علمالهدی ادامه داد: عفت تنها مخصوص زنها نیست، مردها نیز باید عفت داشته باشند یعنی حالتی که جلو طغیان غریزه آنان را بگیرد، جلو غلبه شهوت آنان را بگیرد و غیرت مردانگی در آنان ایجاد کند.
وی گفت: مظهر کامل و مصداق کامل عفت در زنان، حجاب است یعنی زن در مقام عفت خود باید برنامهای اجرا کند که نه تنها غلبه غریزه باطنی نداشته باشد بلکه ابزار بیعفتی انسانهای دیگر و مردان دیگر نیز قرار نگیرد.
امام جمعه مشهد افزود: از جمله غرایز نفسانی که در زن وجود دارد، غریزه خودنمایی و خود نشان دادن است چون زن تمام امتیاز خود را در ساختار جسمانی خویش میبیند و فکر میکند برحسب یک گرایش ذاتی اگر برتریهای جسمانی او افراد را جذب کند، برای او یک امتیاز و یک برتری و شخصیت اجتماعی است.
وی ادامه داد: حجاب واجب در چادر نیست، در غیر چادر نیز میتوان حجاب واجب داشت اما چادر یک مسئله توصیه شده به عنوان حجاب کامل از نظر قرآن است.
آیتالله علمالهدی گفت: ما امروز در زندگانیهای داخلی و خانوادگی خود حتی در خانوادههای متدین، غیر از مشکل حجاب، مشکل عفاف داریم، اغلب بانوان در خانوادههای متدین حجاب ظاهری و دینی خود را حفظ میکنند اما در ارتباطات داخلی خانوادگی و فامیلی، عفت در کانون زندگیهای خانوادهها رو به ضعف نهاده و از نظر عفت در درون خانوادهها و ارتباطات مرد و زن نامحرم مشکل داریم.
وی افزود: برادر شوهر، زن برادر، دختر عمو و پسرعمو، پسرعمه و دختردایی، پسردایی و دخترعمه، همه با هم نامحرم هستند اما شدت ارتباطات داخلی سبب شده عفت در درون خانوادهها در این ارتباطات حفظ نشود لذا بزرگترهای خانواده باید سعی کنند در کانون خانواده و فامیل از نفوذ خود استفاده کنند و مسئله عفت در کانون خانوادهها را به عنوان یک اصل مورد توجه قرار دهند.
امام جمعه مشهد ادامه داد: در زمان قدیم اول چادر در ایران و لباس ایرانی بود، لباس زنان قبل از اسلام چادر بود، زنان ایرانی چادرهای مخصوص سفیدرنگ سر خود داشتند، این زنان ایرانی قبل از اسلام در زمان ساسانیان بودند، قبل از اسلام چادر لباس زن ایرانی بود و این لباس زن ایرانی به فرهنگ اسلام منتقل شد.
وی گفت: یکی از ویژگیهای فرهنگی اسلام که از فرهنگ ایران گرفته شده همین مسئله چادر است، لباس عربها در حجاز و عربستان، خمار بود، خمار نوعی پارچه به صورت مقنعه بود و به صورت پوشش کامل بدن، چند دور، دور سر میگشت، بعد اندام بالای بدن را با دنباله پارچه آنچنان میپوشاندند که غیر از گردی صورت چیز دیگری پیدا نبود و با یک دامن نیز اندام پایین بدن را میپوشاندند، این لباس زنان در میان عربستان بود.
آیتالله علمالهدی افزود: مسئله استثنا وجه و کفین که صورت و دست به اصطلاح باز باشد و اشکالی ندارد، حجاب اضطراری است نه حجاب اسلامی، حجاب اسلامی این است که حتی صورت نیز پوشیده باشد، چادر، توصیه شده قرآن برحسب آیه ۵۹ سوره مبارکه احزاب است.
در پی شیوع کرونا برگزاری نماز جمعه از نهم اسفند پارسال در پایگاههای خراسان رضوی به طور موقت تعطیل شد و در هیچ یک از ۵۳ پایگاه این استان اقامه نشد اما از ۱۷ اردیبهشت ماه امسال در پی مهار این ویروس و حرکت تدریجی شرایط بهداشتی شهرها به "وضعیت سفید" برپایی نماز جمعه نیز بار دیگر در نقاط مختلف از سر گرفته شد.
با توجه به افزایش شهرهای دارای وضعیت قرمز این استان از نظر کرونا نماز جمعه که هفته گذشته در ۴۷ پایگاه در این استان اقامه شد این هفته در ۲۱ پایگاه برگزار گردید.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۵۲ هزار و ۷۲۰ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری جان ۱۲ هزار و ۴۴۷ تن را در کشور گرفته است.
همچنین تاکنون ۲۱۵ هزار و ۱۵ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.