چابهار- ایرنا- مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان پیشنهاد کرد برای افزایش سهم بندر چابهار از واردات کالا، پنج گروه کالاهای پرتکرار وارداتی شامل کالاهای اساسی مانند برنج، انواع لوازم خانگی، لوازم یدکی، انواع آهن آلات و شمش آهن و مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌ها از سود بازرگانی مستثنی شوند.

به گزارش ایرنا، حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر به جنوب سیستان و بلوچستان و بازدید از ظرفیت های تجاری و ترانزیتی منطقه اعلام کرد: بندر چابهار با توجه به زیرساخت‌ها، ظرفیت‌ها و موقعیت راهبردی بزودی سومین قطب تجاری ایران خواهد شد و در کنار بندرعباس و بندر امام خمینی(ره) قرار خواهد گرفت.

در این پیوند بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با برشمردن راه‌های افزایش سهم بندر چابهار از تجارت ایران اظهار داشت: تعیین ۲۵ درصدی سود بازرگانی برای تمامی گروه‌های کالایی وارده از طریق بندرچابهار یکی از راههای پیشنهادی برای رونق بخشیدن به مبادلات تجاری در این بندر اقیانوسی است.

وی گفت: راهکارهای پیشنهاد درباره ارتقای بندر چابهار و افزایش رویه معمول تخلیه و بارگیری در نشست تخصصی با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی، استاندار سیستان و بلوچستان، نماینده مجلس و جمعی از مدیران کل استانی ارایه و بررسی شد.

وی با تاکید بر اختصاص ۲۰ درصد سهم سیستان و بلوچستان و استان‌های همجوار از واردات کالاهای اساسی گفت: با قرارگیری استان در مسیر بار و کالا و استمرار جریان کالا این منطقه در مسیر ترافیک بار و کالا و رونق تجارت با ایجاد کارخانجات فرآوری و پردازش کالا قرار می‌گیرد. 

آقایی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود میزان تخلیه و بارگیری کالا در بندر چابهار تا پایان امسال به حدود ۴.۵ تا پنج میلیون در سال افزایش یابد، اظهار داشت: پیشنهادهای ارایه شده به سرپرست وزارت صنعت اغلب با رویکرد افزایش سهم کالا در بندر چابهار و قرارگیری محور شرق در مسیر ترافیک بار و کالا مطرح شده است.

وی بر استمرار توزیع تخلیه کالای اساسی بین بنادر کشور و افزایش سهم بندر چابهار از هفت درصد فعلی به ۲۰ درصد، حذف یا تخفیف عوارض صادرات مواد معدنی و کالاهای ساختمانی از طریق این بندر تاکید کرد.