شی گوانگ روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا، با بیان این که « اگرچه بین ایران و چین تفاوت هایی در فرهنگ و زبان و حتی سیستم های گردش مالی وجود دارد»، گفت که امروز تهران و پکن بدون توجه به مخالفت ها و دشمنی ها با گسترش همکاری ها باید به تقویت روابط متقابل راهبردی، دیدارهای مقامات در سطوح بالا و حمایت از یکدیگر در محافل منطقه ای و جهانی اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی به دیدار« حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران و « شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در سال ۲۰۱۶ میلادی در تهران و تاکید ایشان بر ضرورت ارتقای سطح روابط راهبردی و همکاری های جامع دو کشور اشاره کرد و افزود: تهران و پکن در چند سال گذشته از یکدیگر در حوزه های سیاسی و دیپلماتیک درعرصه جهانی حمایت کرده و برای حراست عدالت و تعمیق همکاری ها در زمینه های اقتصادی، تجاری و فرهنگی کناریکدیگر بوده اند.
این کارشناس چینی اظهارداشت که به عنوان یک « فعال فرهنگی» باور دارم که ایران و چین باید مناسبات فرهنگی ، گردشگری ، ورزشی و حتی ترجمه کتاب از فارسی به چینی و برعکس را گسترش دهند تا زمینه برای درک مردم دو کشور از یکدیگر بیشتر شود.
آمریکا، دشمن مشترک چین و ایران است
شی گوانگ با بیان اینکه « چین همواره با سلطه طلبی و سیاسی کاری در روابط بین الملل مخالف است»،خاطرنشان کرد: چین بارها و بارها از همه کشورهای جهان خواسته است در روابط با یکدیگر از اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد پیروی کنند.
وی تاکید کرد که اگر چه آمریکا با تحریم های غیرقانونی فشارهای زیادی بر مردم ایران وارد کرده و با مداخلات مکرر غیرمنطقی ، اتهام هایی دروغین از جمله در مسایل مختلف از جمله هنگ کنگ و ویروس کرونا متوجه چین کرده است اما نکته مهم این است که تهران و پکن تسلیم فشارها ، تحریم ها ، مداخلات و اتهام زنی های کاخ سفید نشده اند.
استاد دانشگاه به پکن با اشاره «حمایت های سال های اخیر چین از ایران به عنوان یک شریک راهبردی» برای مقابله تهران با فشارهای حداکثری آمریکا و رایزنی های فعالانه دو کشور درعرصه های مختلف، تصریح کرد: بارها ثابت شده که آمریکا نمی تواند به اهداف فشار حداکثری علیه ایران دست یابد و تهران همواره در این نبرد پیروز بوده است.
نقش ایران در یک کمربند - یک جاده بی بدیل است
شی گوانگ نقش و جایگاه ایران به عنوان یک قدرت تاثیرگذار منطقه ای در جاده ابریشم جدید و از مبتکران طرح یک کمربند - یک جاده) را « محوری و بی بدیل» خواند و با تاکید بر ضرورت بهره مندی تهران از منافع این طرح، گفت: اجرای پروژه هایی در عرصه حمل و نقل مانند راه آهن از جمله اولویت های همکاری های مشترک ایران و چین در چارچوب طرح یک کمربند یک جاده است.
وی ظرفیت های ایران به ویژه در عرصه های اقتصادی و تجاری را بسیار بالا توصیف کرد و گفت که تهران موفق شده در سال های اخیر برای توسعه اقتصادی و شکستن محاصره آمریکا، فرصت های جدیدی را برای همکاری های تجاری و اقتصادی به ویژه با همسایگان ایجاد کند.
استاد دانشگاه پکن، مشارکت ایران در طرح یک کمربند یک جاده را همسو با سند چشم انداز و برنامه توسعه ایران ارزیابی کرد.
آینده روابط فرهنگی چین و ایران روشن است
شی گوانگ آینده روابط و همکاری های فرهنگی ایران و چین و را « روشن» خواند و گفت که در سال های اخیر با تلاش دولت ها و بخش های خصوصی زمینه توسعه همکاری های فرهنگی ، علمی و فرهنگی و ارتباطات و روابط مردم مردم دو کشور فراهم شده است.
این فعال فرهنگی افزود که خوشبختانه امروز همکاری های دانشگاهی ایران و چین سیر صعودی دارد و شاهد گسترش تدریس زبان فارسی در دانشگاه های چین و زبان چینی در دانشگاه های ایران هستیم.
وی به حضور فعال و گسترده دانشجویان ایرانی و چینی در دانشگاه های دو کشور اشاره کرد و اظهارداشت که دانشجویان ایرانی پس از فارغ التحصیلی به کشور خود بازگشته و کرسی های تدریس و تحقیق علمی در حوزه چین شناسی را به دست گرفته اند.
استاد دانشگاه پکن تاکید کرد: چشم اندازهمکاری های علمی و فرهنگی ایران و چین بدون تردید روشن است و پتانسیل بسیار زیادی برای توسعه دارد.