محمدکاظم منزوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سرمایهگذاری قابل توجهی در حوزه انتقال پساب از شهرهای استان به شهرکهای صنعتی انجام شده و در کنار آن با استقرار تجهیزات بازچرخانی آب در صنایع سنگین استان تا حد زیادی کمبود آب این صنایع برطرف شده است.
وی ادامه داد: بازچرخانی آب در پتروشیمی لردگان، یکی از مهمترین و بزرگترین صنایع استان که در سالجاری به طور کامل افتتاح و به بهرهبرداری میرسد، نیز در دستورکار قرار داده شده است.
منزوی تصریح کرد: به همین منظور چهار هکتار زمین در اختیار این شرکت قرارداده شده تا بتواند با استفاده از ظرفیت بازچرخانی، بخشی از آب مورد نیاز خود را تامین کند.
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری افزود: برای کارخانه فولاد سفیددشت نیز ۱۲۰ لیتر بر ثانیه پساب شهر بروجن در نظر گرفته شده است.
منزوی، با تاکید بر نیاز جدی صنایع استان به طرح انتقال آب بن به بروجن، خاطر نشان کرد: با وجود استقرار سیستمهای بازچرخانی آب و استفاده از پساب فاضلاب، اما بسیاری از واحدهای تولیدی به خاطر مسائل بهداشتی نمیتوانند از این آب استفاده کنند، از همین رو همچنان بر اختصاص سهمیه صنایع استان از محل طرح انتقال آب بن به بروجن تاکید داریم.
به گزارش ایرنا، بازچرخانی آب بهنوعی فناوری گفته میشود که بر اساس آن، آبهای غیرقابل شرب و فاضلابها به آبهای قابل استفاده تبدیل میشوند و دوباره به چرخه طبیعت بازمیگردند.
در واقع آب اصلاحشده یا بازیافتی، آبی است که پس از طی فرآیندهایی مواد مضر، جامد و ناخالص آن خارج میشود و برای رفع نیازهای مختلف صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد.
این فناوری برای استان چهارمحال و بختیاری که پس از وقوع یک دهه خشکسالی با کاهش شدید منابع آب زیرزمینی مواجه شده از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
هماینک در حدود یک هزار واحد صنعتی در چهارمحال و بختیاری با اشتغال مستقیم بیش از ۳۰ هزار نفر فعال است.