توسعه روستایی همواره موجب توسعه کارآفرینی، اشتغالزایی، توسعه صنعتی و ایجاد ارزش افزوده بالا برای کشورهاست، بهطوری که توانستهاند از مسیر توسعه روستایی به رشد و توسعه اقتصادی دست یابند. در ایران نیز، اقتصاد روستا همواره جزء لاینفک اقتصاد کشور بوده و سهم عمدهای از رشد اقتصادی متاثر از اقتصاد روستایی به خصوص در حوزه کشاورزی بوده است.
براین اساس، قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی در شهریورماه ۱۳۹۶ ابلاغ شد.
مطابق این قانون، مقرر شد ۱.۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی نزد موسسات عامل (بانکهای کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید) سپرده گذاری شود و این موسسات نیز به نسبت مبلغ سرمایهگذاری شده در آن، تسهیلات اشتغال به طرحهای توجیهی در مناطق روستایی و عشایری بپردازند.
مهمترین هدف این طرح، ایجاد کسب و کار پایدار و حفظ مشاغل موجود با اولویت مناطق روستایی اعلام شد که در ۳۱ استان کشور اجرا شده است.
براساس اخرین آمار منتشر شده توسط وزارت تعاون، تاکنون ۱۲۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات با تبدیل منابع ارزی به ریالی برای پرداخت به طرحها اختصاص یافته است.
همچنین ۱۳۷ هزار طرح از این تسهیلات بهرهمند شدند و ۲۴۷ هزار فرصت شغلی با اجرای این طرح در سطح کشور ایجاد شده است.
نکته قابل توجه این است که ۳۳ درصد دریافتکنندگان تسهیلات بانوان هستند.