تهران-ایرنا- پایگاه خبری "العهد" در مطلبی درباره توافق اخیر نظامی ایران و سوریه نوشت که این توافق قدرت بازدارندگی جدیدی در مقابل تحریم‌ها ، محاصره آمریکا و حملات به خاک سوریه است.

"إیهاب شوقی" تحلیلگر در این مطلب نوشت: زمانی که مقاومت وجود دارد یعنی اراده ای ناخودآگاه وجود دارد چرا که اراده شرط مقاومت است و محور مقاومت آمادگی کامل و توانایی برای ورود به جنگ طولانی مدت را دارد و در تازه ترین این جنگ ها امضای توافق نظامی توسط "محمد باقری" رییس ستاد نیروهای مسلح ایران با "علی ایوب" وزیر دفاع سوریه در دمشق بود.

وی افزود که آنچه از این توافق اعلام شده تقویت همکاری نظامی و امنیتی در عرصه فعالیت نیروهای مسلح و ادامه هماهنگی میان آنها است و باقری رییس ستاد مشترک ارتش ایران در این باره اظهار داشت که توافق امضا شده اراده و تصمیم ما را برای همکاری مشترک در مواجهه با فشارهای آمریکا تقویت می کند و ایران اقدام به تقویت سامانه دفاع هوایی سوریه در چارچوب روابط نظامی بین دو کشور خواهد کرد.

شوقی افزود ؛ با اینکه این توافق اولین توافق میان دو کشور نیست اما باتوجه به اینکه در راستای دفاع هوایی و چارچوب استراتژیک است، پیام های مهمی بهمراه دارد، از جمله:

نخست: صرف امضا شدن این توافق پیام مهمی برای آمریکا بخصوص قانون سزار آن دربردارد، چرا که یکی از بندهای این قانون خروج آنچه شبه نظامیان وابسته به ایران می خواند از سوریه است، در حالی که این توافق همانند همکاری ایران با ونزوئلا که آمریکا آن را تحت محاصره قرار داده و نیز آمادگی ایران برای تامین مایحتاج لبنان با چراغ سبز دولت این کشور است.

دوم: دومین مورد که مهم تر است این که این توافق در زمینه پدافند هوایی، موازین نزاع را تغییر می دهد چرا که بموجب آن با حملات دشمنان به آسمان سوریه مقابله و بازدارندگی کافی را ایجاد خواهد کرد، بخصوص که اگر سامانه های دفاع هوایی ایرانی، یاور ۳۷۳ و سوم خرداد در این کشور فعال شوند.

سوم: مواجهه با جنگ روانی و رسانه ای که ضد محور مقاومت ایجاد شده و سعی در احیای اختلاف ها در درون آن با توجه به بحران های مختلف ساختگی دارد.

توافق میان ایران و سوریه امکانی برای جایگزینی پدافند هوایی ایران به جای سامانه دفاع موشکی روسیه در حملات دشمنان و بازدارندگی از تجاوزات و رفع برخی ملاحظات از روسیه به دلیل توازنات بین المللی و زنگ خطر بزرگی برای دشمن است که باید آن را جدی بگیرد در صورتی که قصد دارد به حملات خود ادامه دهد.

پایگاه درگیری های جدید در سوریه یکی از حلقه های بازدارنده جدید است، چرا که:

نخست: "سید حسن نصرالله" دبیر کل حزب الله لبنان گفت که مقاومت هرگز اجازه به گرسنگی کشاندن نخواهد داد و در نتیجه پایگاه جدیدی بنیان گذاشته که معنای آن این است که تداوم محاصره و ادامه سیاست های شنیع برای به بن بست کشاندن راه حل ها در لبنان یک حمله خصمانه است که پاسخ متقابل داده می شود.

دوم:  محور مقاومت تنها به پاسخگویی اکتفا نکرده بلکه خود صاحب ابتکار عمل است بطوری که ایران محاصره را با ارسال کمک ها به کشورهای تحت محاصره آمریکا و نیز تهدید به پاسخگویی به حملات شکسته است و حزب الله ابتکار عمل های جدیدی برای بهبود بخشی به شرایط ارایه کرده است.

شوقی در پایان می نویسد که بی شک این پیام ها به سرکشان و مستبکران رسیده است و چه بسا کسانی که این پیام ها را درک کرده اند نمی توانند وضعیت جدید را بپذیرند و دست به اقداماتی توخالی و احمقانه خواهند زد اما محور مقاومت برای مقابله با آن آماده است.