مسعود ترابی، شنبه به ایرنا اظهار داشت: آمار اهدای خون و تعداد مراجعان کاهش یافته است و در صورت تدوام این روند تا هفته آینده، بیماران نیازمند و مراکز درمانی را با مشکل اساسی مواجه خواهد کرد.
وی، استان فارس را از بزرگترین مصرفکنندگان خون و مهمترین قطب پزشکی جنوب کشور دانست و افزود: از همین رو بیشتر خدمات درمانی در بیمارستانهای این استان وابسته به خون و فرآوردههای آن است و این بدان معناست که اداره کل انتقال خون فارس با حجم عظیم تقاضا برای ارائه خدمات درمانی مواجه است.
مدیرکل انتقال خون فارس اضافه کرد: بیماران نیازمند پیوند، بیماران مبتلا به سرطان، بیماران تالاسمی و مجروحان حوادث رانندگی بیشترین گروه نیازمند به خون در فارس هستند.
به گفته ترابی، هم اکنون فارس به همه گروههای خونی به ویژه گروههای خونی A و O نیازمند است.
وی، با بیان اینکه فرآیند خونگیری در مراکز انتقال خون این استان از آغاز شیوع بیماری کرونا بر اساس فرآیندهای پیشگیرانه صورت میگیرد، بیان داشت: تبسنجی با دستگاههای لیزری و اهدای ماسک در مراکز انتقال خون ضروری است، همچنین اهداکنندگان بدون هیچگونه تجمع و معطلی و در اسرع وقت میتوانند خون اهدا کنند.
ترابی، همچنین با اشاره به اینکه اهداکنندگان پیش از اهدای خون به دقت معاینه میشوند، گفت: همه فاکتورهای خطر احتمالی که ممکن است در فرد اهداکننده وجود داشته باشد، بررسی میشود اما در عین حال به اهداکننده نیز تذکر داده میشود در صورت بروز هر نوع علائم بیماری پس از اهدای خون، موارد را حتما به سازمان انتقال خون اعلام کنند تا خون فرد از چرخه مصرف خارج شود.
وی ادامه داد: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۵ سال است، پایگاه مرکزی قصردشت شیراز واقع در آسیاب قوامی و پایگاه نمازی جنب درمانگاه امام رضا (ع)
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۹ و ۳۰ دقیقه به صورت یک سره و پایگاه ولیعصر (عج) فلکه ولیعصر، پارک ولیعصر صبحها از ساعت ۹ تا ۱۲پذیرای اهدا کنندگان خون هستند.