حجتالاسلام رضا حاجی زین العابدینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اثر در تاریخ ۱۳۰۲ هـجری قمری بر یک تکه سنگ مرمر چهار ضلعی به ابعاد ۱۷*۲۰ سانتی متر حک شده است.
وی اضافه کرد: این کتیبه در سه سطر و به خط توقیع نوشته شده است و متن آن از وقف یک مغازه برای مسجد پیغمبر توسط شخصی به نام میرزا موسی خبر میدهد.
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی ادامه داد: به بیان دیگر این مغازه منبع درآمدی بود که درآمدهای آن باید برای امور مسجد هزینه شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان گفت: اهمیت دیگر این وقفنامه که آن را در زمره آثار کمنظیر قرار میدهد، سنگی بودن آن است و به احتمال بسیار زیاد، وقفنامههای سنگی دیگری نیز در استان وجود دارند که هنوز معرفی نشده است.
به گفته وی در دوران قاجار و در میان خواص آن دوران، وقف املاک و مستغلات بسیار رایج بود و میتوان گفت بزرگترین موقوفات در استان همدان در عهد قاجار و صفوی شکل گرفتهاند.
حجت الاسلام حاجی زین العابدینی یادآوری کرد: این کتیبه در اختیار اداره کل اوقاف استان همدان است و در موزه وقف واقع در طبقه زیرین آستان امامزاده عبدالله(ع) که به مرکز بزرگ فرهنگی شهر تبدیل شده است نگهداری میشود.
مسجد پیغمبر که نامش را از یکی از انبیای الهی به نام حضرت حجی(ع) گرفته اند یکی از کهنترین مساجد همدان و حضرت حجی(ع) در حدود سه هزار سال پیش در همدان میزیسته و بر اساس منابع در بازار همدان دفن شده است.
مسجد پیغمبر، بنایی کوچک در بازار سنتی شهر همدان و بر اساس وقفنامه موجود، سنگ بنای آن مربوط به سال ۱۲۹۵ هجری قمری است.
همدان از استان های غنی در حوزه وقف است و بیش از ۷۰۰ موقوفه درآمدزا دارد.