به گزارش شامگاه شنبه ایرنا، اردشیر سعدمحمدی اجرای پروژه دره آلو و دره زار را برای شرکت صنایع مس کلیدی خواند و افزود: باید تمام تلاش خود را برای وارد مدار کردن این ۲ طرح بهکار گیریم.
وی با بیان اینکه امیدواریم با تلاش تمامی مدیران و پرسنل سختکوش صنعت مس و برنامهریزی هدفمند عملکردی درخشانتر از سال گذشته ثبت کنیم، اظهار داشت: امروز شرکت مس در حوزه اقتصادی نقش خاص و حیاتی را دنبال میکند و ما وظیفه داریم بهعنوان سرباز و خادم این نظام، تمام تلاش خود را برای عبور از شرایط فعلی و ثبت بهترین عملکرد تولیدی، فروش و توسعه را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران وضعیت کنونی این شرکت را مناسب ارزیابی کرد و گفت: هماکنون ارزش سهام مس در بازار ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است درحالیکه این رقم در پایان سال گذشته ۷۲ هزار میلیارد تومان بود.
وی با اشاره به اینکه در سهماهه نخست سال ۹۸ متوسط قیمت مس جهانی ۶ هزار و ۲۱۰ دلار بود که این قیمت در مدت مشابه سال جاری پنج هزار و ۲۰۷ دلار شد بیان داشت: قیمت مس در سال جاری هزار دلار نسبت به سال گذشته کمتر است اما در کدال با ثبت ۶ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان فروش نه تنها از فروش سال گذشته عبور کردیم بلکه ۲۵ درصد نیز نسبت به سال قبل جلوتر هستیم.
سعدمحمدی با بیان اینکه شرکت ملی مس ظرفیت فراوانی برای تبدیل شدن به بهترین شرکت معدنی کشور را دارد افزود: قطع به یقین با پروژه هایی که در حال شکلگیری است این اتفاق برای مس رخ خواهد داد و امیدواریم پروژه ۲۰۰ هزار تنی فاز سوم تغلیظ مجتمع مس سرچشمه که بزرگترین کارخانه کنسانتره مس کشور و خاورمیانه خواهد بود عملیاتی شود.
طرحهای توسعهای مس
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تأکید کرد: اگر در مجموعهای توسعهای در کار نباشد آن مجموعه محکوم به نابودی است لذا باید میزان تولید خود را بالا ببریم و برای افزایش ظرفیت تولید ناچار به انجام توسعهها هستیم و این توسعهها هستند که باعث کاهش قیمت تمامشده خواهد شد.
وی ابراز داشت: با توجه به اینکه حجم عملیات معدنی در سرچشمه از ۳۰ میلیون تن به ۶۰ میلیون تن خواهد رسید لذا طرح مکانیزاسیون معدن مس سرچشمه باید شکل بگیرد و در این رابطه خرید هفت دستگاه شاول و ۴۰ دستگاه تراک ۱۳۶ تن در حال نهایی شدن است.
سعدمحمدی گفت: هر طرحی که ازنظر اقتصادی مثبت باشد و در راستای افزایش تولید به شمار برود به اجرای آن کمک خواهیم کرد.
وی از بازگشایی چهار معدن جدید در استان کرمان در سال جاری خبر داد و افزود: معادن سرکوه، کرور، نوچون و یک معدن دیگر مس در استان کرمان اکتشاف خواهد شد.
ورود به صنایع پاییندستی اسیدسولفوریک
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اینکه نگهداری اسید به علت ماهیت این محصول دشوار است، افزود: برای حل این موضوع در بندرعباس ۱۱۲ هزار تن مخزن ایجاد کردیم اما در این مخازن نیز امکان بیش از یک ماه نگهداری اسید وجود ندارد لذا برای حل این موضوع ورود به صنایع پاییندستی مرتبط با اسیدسولفوریک را در دستور کار قرار دادیم.
وی ظرفیت تولید اسید را ۹۰۰ هزار تن در مس سرچشمه (ظرفیت کارخانه جدید و قدیم) و ۶۰۰ هزار تن در خاتونآباد اعلام کرد و گفت: میزان ظرفیت مصرف اسیدسولفوریک کشور حدود ۴۰۰ هزار تن است لذا بهترین راهکار و با توجه به نیاز شدید کشور و همچنین خروج ارز از کشور باید به سمت احداث کارخانه کود فسفاته با مشارکت بخش خصوصی رفت.
به گفته سعدمحمدی به علت اینکه در پروژه کارخانه کود فسفاته مصرف آب بالا وجود دارد و همچنین نیاز به دپوی بالای گچ بازیافتی است و با توجه به اینکه در بندرعباس مخزن داریم ازنظر اقتصادی منطقی است که این کارخانه در این شهر و در اسکله منطقه ویژه احداث شود.
وی افزود: با هماهنگی که با وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفته است خرید کلیه کودهای تولیدی را تضمین کرده و هزینه عملیاتی خاک فسفاته بر عهده دولت است و این تفاهمنامه بین وزیر صمت و وزیر جهاد کشاورزی بهزودی امضاء خواهد شد که ۶۰ درصد هزینه آن توسط مس و ۴۰ درصد آن توسط یک بنگاه اقتصادی دیگر تأمین خواهد شد و عملیات احداث این کارخانه اسید فسفریک کلید خواهد خورد.
درخشش مس در ورزش قهرمانی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با تأکید بر اینکه توسعه در شرکت مس باید متوازن شکل بگیرد، تصریح کرد: خوشبختانه در ورزش در فوتسال قهرمانی لیگ برتر، در هندبال لیگ برتر مقام قهرمانی، در تیر و کمان قهرمانی کشوری را کسب کردیم و امیدوارم با حضور مس رفسنجان و مس کرمان در لیگ برتر فوتبال نیز در همه سطوح ورزش مس حضور مؤثر و سطح بالایی در کشور داشته باشد.
وی به مسئولیتهای اجتماعی شرکت مس اشاره و بیان کرد: در بحث کرونا شرکت مس مسئولیتهای خود را در کشور بهخوبی انجام داد، همچنین امسال پیشبینی میکنیم تعداد اردوهای جهادی شرکت مس در روستاها بیش از سال گذشته باشد.