محبوبه دهقانی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تلاش شده امروز توانخواهان بهزیستی در کنار سایر افراد جامعه قرار گیرند و از خدمات موجود در جامعه بهرهمند شوند در این ارتباط در بخش آموزش، اشتغال، انجمنها تا جائی که مشکلی برای معلولان ایجاد نشود در کنار سایر افراد جامعه قرار میگیرند.
وی ادامه داد: در گذشته نگاهها به معلولیت بسته بود اما امروز این قشر از جامعه به حدی توانائیهای خود را ثابت کردهاند که امروز دیگر معلولان به عنوان افراد خانه نشین تلقی نمیشوند بلکه از طریق تشکیل انجمنها و سمن ها، مشارکت و فعالیتهای اجتماعی و حضور در مشاغل مختلف در کنار سایر افراد جامعه توانمندیهای خود را نشان دهند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بوشهر گفت: با وجود همه محدودیتها، معلولان و بویژه جامعه ناشنوایان و نابینایان این استان در بخشهای ورزشی و تحصیلی بسیار موفق هستند و باید این ظرفیتها را باور کرد.
دهقانی افزود: ورزش و تقویت زیرساختهای آن نقشی مهم در کسب مهارتهای اجتماعی، ایجاد اعتماد به نفس و تقویت روحیه معلولان بویژه معلولان کم توان ذهنی دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: ورزش، معلولان را به این خودباوری که میتوانند با وجود معلولیت در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و ورزشی گام موثر و مفیدی در جامعه بردارند، میرساند.
وی تاکید کرد: امروز معلولان نیازمند نگاه دلسوزانه و ترحم آمیز جامعه نیستند بلکه باور قدرت و توانمندی این قشر از مهمترین خواستههای آنان از جامعه است که جامعه باید توانمندی نابینایان را باور کند.
دهقانی افزود: امروز اجرای برنامه جامع اشتغال نابینایان مهمترین دغدغه نابینایان استان بوشهر است که میطلبد دستگاههای اجرایی نسبت به اجرای این قانون توجه بیشتری داشته باشند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بوشهر ادامه داد: در زمان حاضر ۲۴ هزار و ۴۷۳ نفر از معلولان زیر پوشش بهزیستی قرار دارند که از این جمعیت بیشترین آمار با ۱۰ هزار و ۳۱ نفر مربوط به معلولان جسمی حرکتی و ۶هزار و ۳۸۱ نفر کم توان ذهنی است.
وی اضافه کرد: از این افراد ۱۱ هزار نفر مستمری بگیر بهزیستی هستند که به تناسب بعد خانوار در قالبهای مختلف از این سازمان مستمری میگیرند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بوشهر یادآور شد: هم اکنون ۱۱ مرکز نگهداری شبانه روزی در استان بوشهر به ۵۱۰ نفر ارائه خدمت میکنند که از این تعداد ۱۹۹ نفر مجهول الهویه هستند که این سازمان برای این افراد یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و برای مابقی به تناسب مراکز درجه یک و درجه ۲ به ترتیب ۹۲۴ و ۸۴۰ هزار تومان پرداخت میکند.
دهقانی گفت: همچنین ۱۵ مرکز روزانه آموزشی توانبخشی، حرفهآموزی و کارگاه تولیدی حمایتی نیز در استان بوشهر فعال است که به ۴۸۶ نفر از معلولان خدمات ارائه میکنند.
وی تامین و توزیع وسایل کمک توانبخشی به تعداد سه هزار و ۱۱۴ نفر با ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار، پرداخت ۲۲۴ میلیون تومان اعتبار برای ساخت اندامهای مصنوعی برای ۱۱۸ نفر، ۵۶۰ هزار تومان کمک هزینه مراقبت در منزل برای ۱۸۹ نفر و پرداخت ویزیت در منزل برای ۲۹۷ نفر را از جمله خدمات ارائه شده به جامعه معلولان این استان عنوان کرد.
دهقانی گفت: در زمان حاضر از کل جمعیت معلولان زیر پوشش خدمات حمایتی بهزیستی استان بوشهر ۹ هزار و ۶۰۰ نفر از معلولان مناطق محروم روستایی در قالب برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بوشهر خدماتی یادآورشد: خدماتی که در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه به افراد دارای معلولیت ارائه میشود شامل پنج مولفه سلامت، اجتماعی، آموزش امرار معاش، توانمندسازی است که وسایل کمک توانبخشی، کمک هزینه درمان، مناسب سازی منزل و خودرو، اشتغال، ایاب و ذهاب، درمان، شهریه دانشجویی، آموزش در خانواده و خارج از خانواد ارائه میشود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه دستگاههای اجرایی نسبت به قانون حمایت از اشتغال معلولان افزود: ۱۸۷ نفر از معلولان زیر پوشش در قالب اشتغال استاد شاگردی از طریق برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه مشغول به کار شدهاند.
دهقانی پرداخت کمک هزینه مناسب سازی خودرو و منزل به ۵۴۹ نفر، تشویقی به ۲۹ دانشجوی معلول دانشگاه دولتی، شهریه دانشجویان معلول دانشگاههای غیر دولتی، کمک هزینه دانشآموزی به ۴۰۳ نفر، حق پرستاری به معلولان ضایع نخاعی به ۳۳۸ نفر به ازای هر کدام ۵۴۴ هزار تومان را از جمله مهمترین خدمات ارائه شده به جامعه معلولان عنوان کرد.