احمد سفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تنگناها و مشکلات معلولان برای رفت و آمد در محیط شهری اشاره کرد و افزود: قوانین و مقررات برای اجرای این طرحها باید ضمانت اجرایی داشته باشد و با اختصاص اعتبار خاص به دستگاههای اجرایی، قدرت آنها برای اجرای طرحهای یاد شده افزایش یابد.
وی ادامه داد: هدف از مناسبسازی، آماده کردن محیط برای استفاده جانبازان، معلولان، نابینایان، خانمهای باردار و یا افراد کهنسال است که دچار ناتوانی در حرکت هستند تا بتوانند مانند افراد عادی از امکانات شهری و محیط زندگی استفاده کنند.
معاون فرماندار گناباد گفت: ادارات و سازمانها باید خط مشی مشخصی برای مناسبسازی شرایط محیط زندگی در همه عرصهها همچون ورزشی، فرهنگی و اجتماعی برای افراد توانیاب داشته باشند و از این منظر بر لزوم آسانسازی شرایط معلولان در استفاده از خدمات و امکانات اجتماعی توجه بیشتری داشته باشند.
سفری افزود: گرچه تغییر ساختارهای موجود برای تسهیل شرایط افراد توان یاب بسیار پر هزینه است ولی اگر نیاز افراد در مرحله طراحی و برنامهریزی مد نظر قرار بگیرد میتوان در مصرف این هزینهها صرفه جویی کرد.
وی با اشاره به این که هشت درصد جمعیت گناباد معادل حدود هشت هزار نفر را جمعیت سالمند بالای ۶۵ سال و ۴۱ درصد جمعیت این شهرستان را قشر میانسال تشکیل می دهند ادامه داد: اجرای طرحهای مناسب سازی محیط شهری از نیازهای اساسی گناباد است و باید در برنامه ریزی شهری و روستایی مد نظر قرار گیرد.
رییس اداره بهزیستی گناباد پیش از این گفته بود: مناسبسازی معابر برای معلولان در بسیاری از بخشهای خصوصی و دولتی این شهرستان به باور تبدیل نشده است و بسیاری از مهندسان و دست اندرکاران ساخت و ساز در گناباد این مساله را باور ندارند و یا آن را در ساخت بناها و معابر رعایت نمیکنند.
علی آراسته افزوده بود: بسیاری از طرحهایی که برای مناسبسازی معابر برای معلولان در محیط شهری گناباد ساخته شده، کافی نیست و یا نیمه تمام رها شده است.
از مجموع پنج هزار و ۵۰۰ مددجوی زیرپوشش خدمات بهزیستی گناباد سه هزار و ۵۰۰ نفر را معلولان تشکیل می دهند و ۱۳ مرکز خیریه برای جلب مشارکتهای مردمی تحت نظارت این اداره فعالیت میکنند.
بیش از ۲۰۰ نفر نابینا و کم بینا تحت پوشش خدمات انجمن نابینایان و بهزیستی گناباد قرار دارند.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.