تهران - ایرنا - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در گذشته، تامین مالی بیشتر از طریق بانک‌ها و دریافت وام انجام می‌شد، در حالی که اکنون به سمت بازار سرمایه حرکت شده و بیشترین تامین مالی بخش‌های مختلف اقتصادی از طریق این بازار انجام می‌شود.

«حسن قالیباف اصل» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به حمایت‌ دولت از بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: مهمترین حمایتی که دولت می‌تواند از بازار سرمایه داشته باشد ایجاد شفافیت اقتصادی است.

 وی ادامه داد: به هر میزان که فضای کسب و کار در کشور بهبود پیدا کند و اقتصاد کشور به سمت شفافیت پیش رود، می‌توان آن را به عنوان بزرگترین حمایت دولت از بازار سرمایه تلقی کرد.

قالیباف اصل به عرضه صندوق‌های ETF در بورس اشاره و خاطرنشان کرد: صندوق‌های ETF از جمله مباحث مهمی است که دولت پیگیر عرضه آن است که می‌توان آن را نقطه عطفی در این بازار  دانست.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: نخستین مرحله از صندوق‌های ETF دولتی که مربوط به نمادهای بانکی و بیمه‌ای بود انجام شد و تاکنون با رشد بیش از دو برابری همراه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون عرضه دو صندوق دیگر پالایشی‌ها (پالایش نفت تهران، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تبریز) و خودرو و فلزی‌ها (ایران خودرو، سایپا، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران) در بورس باقی مانده که پیگیری عرضه آن در بورس هستیم و به محض ارائه درخواست، در بازار سرمایه ورود خواهند کرد.

قالیباف اصل با تاکید بر اینکه بهتر است بحث حمایت دولت از بورس به این صورت مطرح شود که نگرش دولت نسبت به بازار سرمایه چگونه است، اظهار داشت: اکنون دولت یکی از مشتریان بزرگ بازار سرمایه است که بسیاری از تامین مالی‌های خود را از طریق این بازار انجام می‌دهد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در گذشته دولت، تامین مالی خود را از طریق بانک‌ها و دریافت وام انجام می‌داد، در حالی که اکنون به سمت بازار سرمایه پیش آمده و بیشترین تامین مالی خود را از طریق این بازار انجام می‌دهد که این موضوع نشات گرفته از اهمیت بازار سرمایه برای اقتصاد کشور است.

وی گفت: مهمترین حمایتی که دولت می‌تواند از بازار سرمایه داشته باشد، ایجاد شفافیت در مباحث مربوط به متغیرهای شرکت‌ها و صنایعی است که به دنبال ورود به بورس هستند.

قالیباف اصل خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در کشور از موجودیت برخوردار است و راه خود را پیش می‌رود که در این میان دولت هم به عنوان یکی از مشتریان اصلی این بازار محسوب می‌شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: با توجه به اینکه تسهیل و بهبود فضای کسب و کار و نیز حضور سرمایه‌گذار خارجی در این بازار تصمیم حاکمیتی تلقی می‌شود؛ بنابراین می‌تواند کمک‌کننده به روند معاملات این بازار باشد.