مهراله رخشانی مهر روز یکشنبه در مراسم انعقاد تفاهم نامه با استاندار خراسان شمالی به منظور ساخت و تامین فضاهای آموزشی اظهار داشت: در حال حاضر برای استانداردسازی و همچنین جمع آوری بخاری نفتی در استان خراسان شمالی زیرساخت ها آماده شده است.
وی افزود: در بسیاری از مناطق کشور برق و لوله کشی گاز وجود نداشت، در حال حاضر با آماده سازی تمهیدات لازم با استاندار، زیرساخت ها برای برق و گاز در مناطق تقویت می شوند.
رییس سازمان نوسازی، تجهیز و بازسازی مدارس گفت: همچنین قرار است که در مرحله بعد نیز بخاری های گازی غیر استاندارد هم جمع آوری شود.
رخشانی مهر با بیان اینکه این اقدام از سال گذشته از خراسان شمالی آغاز شده است، ادامه داد: وضعیت در این استان بسیار نامناسب بود، یعنی در واقع شرایط به گونهای نبود که زیرساختها به راحتی برای برچیدن بخاریهای نفتی فراهم باشد.
رییس سازمان نوسازی مدارس همچنین درباره جمع آوری مدارس سنگی گفت: کلاس درس سنگی در استان خراسان شمالی وجود ندارد، این موضوع نیز با مساعدت مدیران استانی برنامههای جمع آوری میسر شد.
وی افزود: متوسط سرانه فضاهای آموزشی ۵.۲ مترمربع است، اما این رقم برای خراسان شمالی این ۵.۳ مترمربع است که عدد از متوسط سرانه کل کشور بالاتر است.
به گفته رییس سازمان نوسازی مدارس، تعداد مدارس نیازمند مقاوم سازی در استان خراسان بالاست. از این رو باید این تعداد کاهش یابد و به میانگین کشوری نزدیک شود. در این تفاهم نامه ۲۰۰ میلیارد تومان رای تحقق این هدف اختصاص می یابد. ۵۰ درصد از هزینه ساخت و مقام سازی مدارس را استانداری استان خراسان شمالی تامین می کند و ۵۰ درصد مابقی آن از محل اعتبارات سازمان نوسازی مدارس تامین می شود.
گسترش جامعه هدف خیرین با طرح آجر به آجر
وی در باره طرح آجر به آجر گفت: طرح ویژه آجر به آجر در دستور کار قرار دارد و وزیر آموزش و پرورش و شورای عالی آموزش و پرورش برای این طرح ملی بسیج شده اند. آموزش و پرورش با این طرح میتواند جامعه هدف خیرین را گسترش دهد.
رییس سازمان نوسازی مدارس افزود: در حال حاضر حدود ۳۰ هزار خیر مدرسه ساز وجود دارد که از سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان از سوی خیرین در حوزه مدرسه سازی تعهد داده شده است و پیش بینی میشود تا پایان سال تا ۴۰ درصد رشد داشته باشد.
رخشانی مهر افزود: هرچند در سالهای گذشته خیرینی بوده اند که تا ۷۰ میلیارد تومان هم برای مدرسه سازی کمک کرده اند اما درحال حاضر می خواهیم با خرده کمک ها به مدرسه سازی کمک شود.
اختصاص ۱۴ هزار هکتار زمین با کاربردی آموزشی
محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی در ادامه این برنامه اظهار داشت: نام گذاری امسال با عنوان جهش تولید میتواند در جهش عمل و دیدگاه نیز یاری رسان باشد.
وی افزود: سازمان نوسازی مدارس از جمله سازمان هایی بود که پویایی و تلاش در آن دیده شده است. نگاه این سازمان در راستای حل مشکلات بوده است و حتی سایر نهادها را هم به خدمت گذاری بهتر ترغیب کرده است.
وی افزود: پروژههای بسیاری برای اولین بار در استان خراسان شمالی ایجاد شد، اما برای پویایی و حرکت استان باید فضای مدارس آن به خوبی تعریف شود. ۱۴ هزار هکتار با کاربری آموزشی به ساخت و ساز مدارس اختصاص یافت که طی تفاهم نامه امروز امضا می شود.
شجاعی گفت: طرح آجر به آجربه سمتی پیش می رود که خانوادههایی که درآمد اندکی دارند اما میخواهند به سمت مدرسه سازی بروند، نیز بتوانند نقش خود ایفا کنند.
جمع آوری ۱۲۲ مدرسه خشتی و گلی در خراسان شمالی
امین فلاح مدیرکل نوسازی مدارس خراسان شمالی در ادامه این مراسم اظهار داشت: خراسان شمالی ۱۶۰ هزار دانش آموز در ۹ منطقه آموزشی و با هزار و ۵۴۶ فضای آموزشی دارد. ۱۱ درصد مدارس این استان تخریب، ۳۹ درصد مستحکم و ۵۰ درصد نیازمند مقام سازی هستند.
وی افزود: با دستور استاندار استان خراسان شمالی و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور، قرار است جمعآوری بخاریهای نفتی در این استان انجام شود. در مدت کمتر از یک ماه و شاید تا ۲۷ روز توانستیم بخاریهای نفتی در خراسان شمالی را جمع آوری کنیم.