ساری - ایرنا - مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکاء گفت که در حال حاضر حدود ۶۰ هزار قطعه نیروگاهی با کیفیت بالا و قابل رقابت با مشابه خارجی در این شرکت طراحی و بومی‌سازی شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

محسن نعمتی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بر اهتمام جدی و تمرکز نیروگاه به ساخت قطعات در داخل و حمایت از تولید داخلی تاکیدکرد و افزود : با بومی سازی قطعات علاوه بر کمک به رونق اقتصادی از خروج قابل توجه ارز نیز جلوگیری شده است.      

وی به رشد قابل توجه بومی سازی قطعات نیروگاهی طی سال های اخیر اشاره کرد و توضیح داد : بومی سازی قطعات نیروگاهی در این شرکت از ۲۷ هزار قطعه به حدود ۶۰ هزار قطعه ، نشانه عبور از پل تحریم ها است.

نعمتی گفت : از آن جایی که عمر بالای تجهیزات، بازدهی تولید واحدها را تا حدودی کاهش می دهد ، برای بازیابی توان و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود واحدها و با اتکا به توانمندی و ظرفیت های فنی و تخصصی نیروهای این شرکت  ، ۱۲ طرح بهسازی و بازسازی با حدود ۳۳۵ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری عملیاتی شده است.

مدیر عامل نیروگاه نکا  طرح های اجرا شده را شامل افزایش توان تولید و بهبود راندمان واحدها، ارتقاء پایداری واحدها،  بالا بردن ضریب آمادگی واحدها، کاهش مصرف آب به میزان ۲۰ مترمکعب در ساعت، کم شدن نرخ خروج اضطراری واحد ها ، کاهش مصارف آب و سوخت و  بهینه شدن مصرف انرژی داخلی واحدها برشمرد.

نعمتی گفت : امروز توان عملی واحدهای نیروگاه نکا  با اجرایی شدن این طرح تا  ۲۳ مگاوات افزایش یافته است.

وی به اهمیت توانمندی متخصصان  و اهمیت ساخت قطعات در داخل کشور اشاره کرد و  اظهار داشت : نمونه بارز توانمندی نیروهای متخصص نیروگاه نکا ثبت رکورد تعمیرات توربین واحد شماره چهار بخار در اثر شکسته شدن یکی از پره ها در سال جاری بوده است.
مدیرعامل نیروگاه نکا توضیح داد : اوایل تیر ماه واحد چهار بخار این نیروگاه به دلیل شکسته شدن یکی از پره ها و آسیب دیدن پره مجاور آن از مدار خارج شد که  در شرایط عادی برای انجام این فعالیت تعمیراتی ۱۵ روز زمان نیاز است ، اما به دلیل وقوع این حادثه در ایام پیک مصرف تابستان و نیاز شدید شبکه ، نیروهای توانمند و متعهد شرکت با همت مثال زدنی و روحیه جهادی در دمای نفسگیر بالای ۵۰ درجه سانتیگراد محیط کاری و رطوبت ۹۰ درصدی هوا توانستند این فعالیت دشوار تعمیراتی را در کمتر از سه شبانه روز به سرانجام برسانند و رکورد تازه ای در تعمیرات توربین به ثبت برسانند.

نیروگاه شهید سلیمی نکا متشکل از چهار واحد بخار هر یک با قدرت اسمی ‎ ۴۴۰ مگاوات، سیکل ترکیبی شامل ۲ واحد گازی با قدرت نامی ۳۷۵.۵ مگاوات و یک واحد بخار دیگر با قدرت ‎ ۱۶۰ مگاوات و همچنین ۲ واحد توربواکسپندر با قدرت نامی هر یک ۹.۵ مگاوات است و ۶ درصد برق کشور را تولید می‌کند.

این نیروگاه در ساحل دریای خزر در حدود ۲۵ کیلومتری شمال شهرستان نکاء در استان مازندران واقع است. نیروگاه شهید سلیمی در سال ۱۳۵۸ ایجاد شد و یکی از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و از بزرگترین تولید کننده برق کشور با حدود ۴۰ سال عمر شناخته می شود.